Achtergrond

De Langebrug boring in 2015 duurt circa twee maanden en moet aantonen of er inderdaad een klein gasveld van ca 0,8 miljard m3 aardgas zit, dat is een paar duizend keer kleiner dan het Groningen Gasveld (Slochteren). Dit veld bij Blijham is een van de 175 kleine gasvelden in Nederland. Pas na de boring weet NAM of er inderdaad een rendabele hoeveelheid aardgas aanwezig is. Ook dan pas kan worden besloten of aanvullende technieken, zoals fracking, nodig zijn om het veld in productie te nemen.

Als de proefboring succesvol is, zal een compacte winningsunit op de locatie worden geplaatst om het gas te winnen. Zo’n unit is even groot als een fietsenschuur. Tevens zal  een aardgastransportleiding worden aangelegd naar de bestaande NAM locatie bij Oude Pekela. Na de boring in de zomer van 2015 kan bepaald worden of aanvullende technieken, zoals fracking, nodig zijn. Het betreft hier geen schaliegas. Op die locatie in Oude Pekela wordt het aardgas behandeld.

Informatie

Meer informatie over het Langebrug project staat op www.nam.nl, onder het kopje Activiteiten. Indien u vragen heeft, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw J. Mulder-Teunissen van de NAM afdeling Vergunningen en Omgevingsmagagement via telefoonnummer 0592-363220.