In april hebben NAM en Shell UK het innovatieve schip de Kroonborg in gebruik genomen voor het onderhoud aan de platforms op de Zuidelijke Noordzee. In een unieke samenwerking met de scheepsbouwer Niestern Sander en rederij Wagenborg is het schip gerealiseerd dat in alle opzichten een wereldprimeur is. Het schip is een werkplaats, magazijn, transportmiddel en een comfortabel hotel op zee. Een compleet nieuwe werkwijze is met de Kroonborg geïntroduceerd. Helikopters zijn overbodig omdat het onderhoudspersoneel met de ‘Walk to Work Vessel’ nu lopend naar het werk gaat. 

De ontwikkeling en bouw heeft een grote economische impuls voor de regio betekend. In de documentaire laten ontwerpers, scheepsbouwers, gebruikers en andere maritieme hoofdrolspelers uit Groningen zien hoe de Kroonborg is ontworpen en gebouwd en hoe zij wordt ingezet voor efficiënt en veilig werken op zee.

Producent Marcel de Boer toont met zijn film dit avontuur van de Kroonborg en laat zien waartoe de Noord-Nederlandse maritieme industrie in staat is. De documentaire is te zien via www.w2wproject.com.