Vrijdag 18 december kwam de Kerstman zelf bij de kinderen in Emmen en Groningen langs om iedereen een cadeautje te geven.

De kinderen wonend bij Stichting Het Kopland in Emmen en Groningen mochten allemaal een kerstwens indienen en daarnaast kon ook de groep, of woonkamer een grotere wens indienen.

Al deze wensen hingen in de speciale kerstwensbomen in de hal van het NAM kantoor in Emmen en in Assen. Binnen een paar dagen waren al deze wensen door NAM medewerkers uit de boom gehaald! Gezamenlijk met collega’s of individueel heeft men de cadeautjes gekocht. Niet NAM als bedrijf, maar de NAM-medewerkers hebben al deze wensen vervuld. Op vrijdag was het tijd om alle cadeautjes te geven. Een bijzondere gebeurtenis.

Het Kopland

 

Bijna 500 vrouwen en 600 kinderen vinden jaarlijks een veilige plek in de vrouwenopvang van Het Kopland. Een veilig thuis hebben in tijden van nood is ontzettend belangrijk, voor iedereen. En soms is het van levensbelang. Vrouwen alleen en met kinderen vinden bij Het Kopland een tijdelijk thuis. Voor de kinderen is er speciaal aandacht op allerlei manieren: kinderopvang, behandeling, begeleiding, maar bijvoorbeeld ook naschoolse activiteiten. Ze bieden adequate hulpverlening voor ouders én hun kinderen. Zo worden alle vrouwen en kinderen begeleid naar een veilig, eigen thuis.

 

Ook biedt Het Kopland hulp aan jongeren tussen 18 en 27 jaar. Want soms is het ontzettend moeilijk om er alleen voor te staan. Het Kopland helpt, met een veilige plek van waaruit weer stappen kunnen worden gezet. Samen met de jongere kijken we naar alles: school, werk, geld, thuis, relaties etc. De jongere krijgt een goede steun in de rug, maar moet het wel zelf willen en uiteindelijk zelf doen!