Mooi gezicht

Een kleine 400 belangstellenden kwamen op bezoek op NAM-locatie een het Kleuvenveld in Assen. De komenden maanden wordt een gasveld aangeboord dat diep in de ondergrond richting Loon ligt. Medewerkers informeerden de buren over de bodem, de boorkoppen en wat er precies gebeurt op de locatie aan het Kleuvenveld.  De boor gaat eerst drie kilometer recht naar beneden, waarna nog een kleine kilometer schuin wordt geboord. Dat duurt ongeveer twee maanden, daarna wordt het geheel iets verplaatst om op dezelfde locatie een eerder geboord, dus oude put af te sluiten.

'Waarom brandt er altijd een fakkel?

Populair bleek onder de bezoekers van de Open Bedrijvendag in Hoogeveen de NAM-locatie aan de Koedijk. Van het aardgas dat jaarlijks op deze locatie geschikt gemaakt wordt om thuis mee te kunnen koken, douchen of het huis te verwarmen kan NAM 700.000 huishoudens van energie voorzien. Vrijwel direct na de aanvang van de Open Bedrijvendag stonden al meer dan 60 bezoekers klaar om aan de eerste rondleiding deel te nemen. Bussen zorgden dat de bezoekers over de locatie rondgereden werden.

Medewerkers van de gasbehandelingslocatie gaven in de bus uitleg over de groene potten en pannen op het terrein. De vraag die deze middag in de top 3 stond was: ‘Waarom brandt er altijd een fakkel’?