Minister Henk Kamp kondigde maandag 16 november aan begin 2016 een gewijzigd wetsvoorstel in te dienen voor de omkering van de bewijslast bij aardbevingsschade in Groningen. Omkering bewijslast heeft niet de voorkeur van NAM, integendeel. Maar de brief van minister Kamp is duidelijk, we wachten het proces verder af.

NAM hecht aan goede oplossingen voor de bewoner en aan een goede schadeafhandeling. Wij blijven meewerken aan het verbeteren van het schadeproces en het ontzorgen van bewoners. De Nationaal Coördinator Groningen (NCG), Hans Alders, heeft een aantal verbeteringen in het schadeproces voorgesteld die ons inziens de bewoner daadwerkelijk helpen en ontzorgen.

We zullen het effect van deze wetsverandering bestuderen. We nemen dit mee in de schadeafhandelingsprocessen en passen deze waar nodig aan. Omkering van de bewijslast valt ons inziens moeilijk te rijmen met voorstellen van de Nationaal Coördinator Groningen om de schade-afhandeling zoveel mogelijk uit het juridisch traject te houden en bewoners te ontzorgen.

Lees de brief van minister Kamp op de website van de Rijksoverheid.