Regionaal investeringsprogramma

CBS De Wieken, de christelijke basisschool in Ten Post, opende maandag 26 oktober een nieuw buurschoolplein. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen hier ‘natuurlijk spelen’. Alle kinderen uit het dorp zijn er welkom, ook na schooltijd.

Het bestaande schoolplein verbeteren. Dat was al langer de wens van school en gemeente. Die wens is nu dus werkelijkheid geworden. Er is een prachtig plein gerealiseerd, waar kinderen ook na schooltijd welkom zijn. De verbeteringen aan het plein konden worden uitgevoerd met dank aan diverse bijdragen, waaronder een financiële tegemoetkoming uit het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma. De laatste duizend euro die nodig was voor de financiering van het plein haalden de kinderen zelf op door de verkoop van vetbollen aan familie, vrienden en bekenden.

Projectleider Johanna Tonnis de Graaf is tevreden: “De kinderen hebben op het nieuwe schoolplein genoeg plekjes om lekker te spelen. We hebben gekozen voor veel groen en organische vormen, zodat de kinderen ‘natuurlijk spelen’. Voor de voetbalkooi gebruikten we het hekwerk van De Lessenaar, de school die vorig schooljaar de deuren moest sluiten. Leerlingen van de Lessenaar gaan nu hier naar school. Samen maakten we een nieuwe start onder de nieuwe naam CBS De Wieken. Dit schoolplein is het laatste puzzelstukje van dit samengaan.”

Het buurtschoolplein is bedoeld voor alle kinderen van vier tot twaalf jaar in Ten Post en omstreken.

Het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma steunt initiatieven van Groningers die bijdragen aan de leefbaarheid en waardering van de regio. Inzet is het creëren van blijvende meerwaarde voor de regio, gericht op de langere termijn. Het programma komt voort uit het maatschappelijk akkoord ‘Vertrouwen op herstel, herstel van vertrouwen’ en hiervoor is 25 miljoen euro beschikbaar voor een periode van 5 jaar. U vindt hier alle programma-informatie op.