In de week van 13 tot 17 juli valt de vijfde editie van de NAM bewonerskrant op de mat bij bewoners in de 11 gemeenten in het aardbevingsgebied. De krant wordt huis aan huis verspreid in Appingedam, Bedum, Eemsmond, Delfzijl, De Marne, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, Menterwolde, Slochteren, Ten Boer en Winsum. Daarnaast is de krant af te halen bij Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam, het NAM kantoor in Loppersum of de gemeentehuizen van de hier genoemde gemeenten. U kunt de krant ook online lezen.

NAM deelt met deze bewonerskrant rechtstreeks informatie met de inwoners van Groningen, bijvoorbeeld over het kabinetsbesluit over gaswinning uit het Groningen-gasveld. Maar ook over het aardbevingsonderzoek naar de relatie tussen gaswinning en veiligheid, de inspectie van ruim 100 scholen in de regio en het aardbevingsbestendiger bouwen van bestaande- en nieuwbouw. Uiteraard komen bewoners ook zelf aan het woord. Zo vertellen Frits en Ida uit Froombosch over de schade aan hun woning en lichten regionale en nationale bouwondernemers hun innovatieve voorstellen voor bevingsbestendiger bouwen toe.

Behalve deze bewonerskrant informeren we bewoners uit de regio regelmatig over gaswinning en aardbevingen via een digitale nieuwsbrief en informatieve bijeenkomsten met diverse betrokken partijen. Zo willen wij de dialoog blijven aangaan met bewoners en betrokkenen.

Verder lezen over dit onderwerp: