Twee oudere vrouwen wandelen buiten in het donker, daarchter nog drie mensen

Op zaterdag 19 december organiseerde de Federatie van Groninger Muziekcorpsen (FGMC) voor de 27e keer het traditionele kerstconcert in Martiniplaza. Speciaal voor ouderen rijden elk jaar bussen vanuit de hele provincie naar de stad. Een prachtig initiatief, dat de ouderen bijzonder waarderen.

Om stipt 17.45 uur staan 16 ouderen in Uithuizen te wachten op de bus die hen via Middelstum naar Groningen brengt. In Middelstum stappen nog eens 20 ouderen op. De sfeer is opgewekt: er wordt veel gekletst en iedereen is benieuwd naar het programma.

Het concert is voor veel mensen in de bus een hoogtepunt in de aanloop naar kerst. “Ik vind het zo mooi, vooral bij de samenzang aan het einde krijg ik altijd een warm gevoel”, aldus één van de dames.

Buschauffeur Koos Kaap rijdt de ouderen al jaren naar het concert: “Ik doe het graag, en mijn vrouw en ik gaan zelf ook naar het concert. Na het concert rijd ik elk jaar een rondje door de binnenstad. Dat wordt altijd erg gewaardeerd.”

Wim Boer (FGMC): “Voor sommige bezoekers is dit kerstconcert een echte traditie. Helaas kan niet iedereen nog altijd zelf naar het concert te komen. Daarom rijden er dit jaar weer 16 bussen van ommeland naar stad en terug. Voor de organisatie van de avond ontvangen we bijdragen van diverse fondsen, zoals bijvoorbeeld het Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma van NAM. Zo hebben we deze ouderen een prachtige avond kunnen bezorgen.”