De belangstelling voor deelname aan de Nieuwbouw-innovatieregeling is groot. Op 3 april 2015, de sluitingsdatum voor aanmelden, lagen er maar liefst 26 aanvragen voor deze regeling. De Nieuwbouw-innovatieregeling is ontwikkeld door gemeente Loppersum, Economic Board Groningen, EPI-kenniscentrum en NAM. De regeling ondersteunt concrete vernieuwende initiatieven van ondernemers, ingenieursbureaus, constructeurs, architecten, aannemers, leveranciers, technische instituten, onderwijsinstellingen en andere aandragers van innovatieve oplossingen voor bevingsbestendigere nieuwbouw van woningen in de provincie Groningen.

De 26 aanvragen – waarvan de meeste door samenwerkingsverbanden zijn ingediend – gaan over de toepassing van nieuwe materialen, oplossingen voor funderingen en nieuwe woningconcepten voor eengezinshuizen en rijtjeswoningen. Ongeveer 70% van de aanvragen is ingediend door aannemers uit de regio. Veel oplossingen zijn van buitenlandse oorsprong, maar zijn speciaal voor Groningen op maat gemaakt.

Op 15 en 23 april buigen de leden van de Technische Werkgroep zich over de drie thema’s, techniek, innovatie en integraal ontwerpen. Op 30 april beoordeelt de onafhankelijke jury alle aanvragen. De presentaties en de ontknoping van de jury-uitslag vindt plaats op 19 mei.

Verder lezen over dit onderwerp: