Maandag 19 januari 2015 trokken NAM-directeur Gerald Schotman en projectdirecteur Groningen Aardbevingen Martijn Verwoerd samen door de regio om het gesprek aan te gaan met inwoners, aannemers en anderszinds betrokkenen bij het aardbevingsdossier. Moeilijke gesprekken gingen ze daarbij niet uit de weg. Zo waren er diverse bezoeken aan gedupeerden met langlopende schadedossiers, gingen ze het gesprek aan over het veiliger maken van Jarino-woningen in Winsum en werd in Café Hammingh gesproken over investeren in leefbaarheid.
Blijven luisteren
Gerald Schotman was onder de indruk van de gevoerde gesprekken: “Het is belangrijk om echt te voelen hoe onze activiteiten de levens van inwoners van het aardbevingsgebied beïnvloeden. Persoonlijke gesprekken zijn voor mij uitermate waardevol om te bepalen waar onze focus moet liggen. Luisteren naar de mensen in de regio is iets wat ik als individu en NAM als organisatie moet blijven doen.”

Vertrouwen terugwinnen
Martijn Verwoerd: “Ondanks de problematiek, merken we dat er een sterke behoefte is onder inwoners om met NAM aan tafel te zitten en gezamenlijk te werken aan de toekomst van de regio. De verhalen van inwoners zetten je met beide benen op de grond. Je krijgt uit eerste hand te horen waar we moeten verbeteren en waar we vooruitgang boeken. Het maakt voor mij inzichtelijk wat van ons gevraagd wordt om vertrouwen terug te winnen.”

Via de Dialoogtafel is NAM in gesprek met belanghebbenden om veiligheid en leefbaarheid te verhogen. Daarnaast hecht NAM waarde aan informatiebijeenkomsten en werkbezoeken. Zo kan er gezamenlijk gewerkt worden aan oplossingen voor het individu en voor de regio.