De zevende editie van de informatieve NAM krant over gaswinning en aardbevingen valt vanaf 9 november 2015 op de mat. In deze editie onder andere aandacht voor diverse onderzoeken, veilig wonen, leefbaarheid en de economische kansen en mogelijkheden van snel internet en de komst van het 5G-netwerk in Groningen.

Vóór het einde van dit kalenderjaar komt er een nieuw besluit over gaswinning in 2016. In dit besluit komen onderzoeken, plannen, voorstellen en besluiten samen. Binnen NAM hebben we veel energie gestoken in het beter inschatten van de dreiging van aardbevingen en het risico voor bewoners. In de krant aandacht voor nieuwe onderzoeksresultaten die onafhankelijke wetenschappers, uit binnen- en buitenland, hebben opgeleverd. Het werk van deze kennisinstituten en universiteiten is één stukje van de puzzel, die leidt tot besluitvorming door de minister van Economische Zaken.

Bewoners aan het woord
Uiteraard komen bewoners ook zelf aan het woord. Marcel en Renate Frankruijter uit Loppersum vertellen over hun huis dat volledig werd versterkt en veiliger gemaakt. Daarnaast een interview met Sander de Brabander, directeur van het regionaal gewortelde Aannemingsbedrijf Rottinghuis, over VLINK, een veiligheidsplatform voor en door aannemers.

Ook aandacht voor verschillende initiatieven die de leefbaarheid in de regio verbeteren, zoals Samen in Beeld TV of het verduurzamen van sportaccommocaties. En tenslotte het verhaal van Marco Smit, directeur van de Economic Board Groningen, over snel breedbandinternet voor iedereen in de regio en de komst van het 5G-netwerk naar Groningen.

NAM krant in de regio
De krant wordt in de week van 9 tot en met 13 november huis aan huis bezorgd in 11 gemeenten boven het Groningen-gasveld: Appingedam, Bedum, Eemsmond, Delfzijl, De Marne, Hoogezand-Sappemeer, Loppersum, Menterwolde, Slochteren, Ten Boer en Winsum.

De krant kan ook worden afgehaald bij Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam, het NAM kantoor in Loppersum of de gemeentehuizen van de hier genoemde gemeenten.

Lees hier de online versie van de krant.