Twee jaar geleden zijn de werkzaamheden voor het opruimen van de voormalige oliewinlocatie aan de G.K. van Hogendorpweg in de Rotterdamse wijk Schiebroek gestart. Sinds begin vorig jaar wordt de  boortoren gebruikt om de 22 putten ondergronds af te sluiten. De  werkzaamheden verlopen goed, maar duren langer dan verwacht. 

“De langere duur wordt veroorzaakt door extra werkzaamheden die voor de start van het project niet zijn voorzien. Hier gaat het bijvoorbeeld om een tragere voortgang van het verwijderen van oude buizen uit de putten. Ook zijn in een aantal putten extra afdichtingen nodig voor een goede ondergrondse afsluiting van de put. Zorgvuldige uitvoering is onze hoogste prioriteit.” zegt Michiel van Haersma Buma, projectleider van NAM.

Boortoren blijft een jaar langer

De komende periode gaan de werkzaamheden met de boortoren op dezelfde manier door als de afgelopen anderhalf jaar. De verwachting is dat de boortoren halverwege 2017 de locatie kan verlaten, mogelijk met een uitloop tot eind 2017. Dan volgt de laatste fase en wordt de grond in oorspronkelijke staat, als grasland, aan de gemeente opgeleverd. Naar verwachting is het project eind 2018 gereed. Al met al een vertraging van een jaar.

Wij zijn ons ervan bewust dat onze werkzaamheden lang duren en mogelijk overlast met zich meebrengen. Dat vinden wij vervelend. Wij doen er alles aan de overlast tot een minimum te beperken. Mocht u desondanks toch last hebben van onze werkzaamheden dan horen wij dat graag. U kunt hiervoor contact opnemen met Roel Harssema 010 – 431 7318. Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de centrale meldkamer van NAM op telefoonnummer: 0592 - 364 000.