Het idee voor de film ontstond vlak voor de verhuizing. Drewes Wildeman werd benaderd door de medezeggenschapsraad van CBS Roemte om iets te doen rond de verhuizing: “Het leek me prachtig om een film te maken met de kinderen van beide scholen en de kinderopvang als hoofdrolspelers.” Na contact met het enthousiaste team van MOOMBA Media stond er in no time een filmploeg in het weiland bij de Boshal in Loppersum om de bouw van het nieuwe, bevingsbestendigere schoolgebouw vast te leggen.

De film laat goed zien wat de impact van de verhuizing is: in eerste instantie vinden de kinderen het jammer dat ze uit hun vertrouwde school moeten, maar eenmaal in de nieuwe tijdelijke school zijn ze daar juist heel blij mee. Ook gaat de film in op bevingsschade bij de kinderen thuis, hoe dat hersteld wordt en hoe zij daarmee omgaan. Wildeman hoopt dat de film laat zien dat oplossingen rondom aardbevingsproblematiek niet altijd negatief hoeven te zijn.

Alle betrokken partijen zijn erg blij met de manier waarop de nieuwe school en de film tot stand zijn gekomen. Burgemeester Rodenboog: “De film is een mooi document over hoe de kinderen de historische verhuizing beleefd hebben. Wat me aanspreekt is de mooie opbouw van de film, de emoties, maar ook de kansen.”