Prijsuitreiking Steek energie in de buurt

De jury beoordeelde alle projecten en heeft hier de vier beste projecten uit gekozen. Dat zijn geworden:

Mooi & Fleurig, waar bewoners gezamenlijk aan de slag gaan om de tuinen van De Pintostraat en De Damhouderstraat op te knappen, van plantenbakken en planten en bloemen te voorzien en dat met elkaar te verzorgen.

Een kerst- of nieuwjaarsdiner voor ouderen en bewoners van Schiebroek die dat extraatje rond deze tijd van het jaar goed kunnen gebruiken, georganiseerd door Stichting Blaauwhof.

SchieMOVE, een maandelijkse terugkerende sport- en spelactiviteit voor jongeren uit de buurt, om kinderen uit de buurt naar buiten te krijgen, in beweging te krijgen en indirect te leren samenspelen. Met in de zomer van 2017 een zomerweek met een week vol sport- en spelactiviteiten én een BBQ om het evenement mee af te sluiten.

Mama Moes, het opzetten van een buurtmoestuin bij Natuurtalent voor jonge moeders en hun kinderen. Samen met deze moeders en andere wijkbewoners gaan ze groenten, fruit en kruiden verbouwen en met de oogst maaltijden maken en met elkaar delen. 

Steek energie in de buurt

Schiebroek kreeg de primeur. Eind september 2016 startte NAM de eerste editie van het project 'Steek energie in de buurt' en nodigde buurtbewoners uit goede ideeën in te sturen voor buurtprojecten die wonen in Schiebroek nog leuker en plezieriger maken. Buurtbewoners met een idee voor een project voor de buurt maakten kans om het project met financiële steun van NAM te realiseren. 

Waarom dit initiatief?

Na 30 jaar oliewinning vertrekt NAM uit Schiebroek. Al die jaren heeft NAM de gastvrijheid van de bevolking mogen ervaren en daar wil zij de inwoners voor bedanken. Daarom lanceerde NAM het project 'Steek energie in de buurt'. Meer informatie is te vinden op www.steekenergieindebuurt.nl

Activiteiten van NAM in Schiebroek

In Schiebroek werd sinds 1983 op de NAM-locatie aan de G.K. van Hogendorpweg olie gewonnen. In 30 jaar zijn 26 miljoen vaten olie geproduceerd (1 vat olie = 159 liter). Omdat de olieproductie in dit deel van het olieveld op z’n eind liep en ook het huurcontract met de gemeente binnenkort eindigt, is de olieproductie eind 2013 stopgezet en zijn de ja-knikkers weggehaald. Op dit moment worden de olieputten met behulp van de boortoren ondergronds afgesloten, waarna de locatie in gewenste staat wordt opgeleverd aan de gemeente.