Na 30 jaar oliewinning vertrekt de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) uit Schiebroek. Al die jaren hebben wij de gastvrijheid van de bevolking mogen ervaren en daar willen wij de inwoners voor bedanken. Daarom lanceren wij het project ‘Steek energie in de buurt’ waarbij buurtbewoners uitgenodigd worden ideeën voor projecten voor de buurt in te sturen. De inzenders van de beste ideeën maken kans hun project met financiële steun van NAM te realiseren. Meedoen kan tot en met vrijdag 4 november.

Waarom organiseren wij dit project?

Dit project is speciaal in het leven geroepen voor regio’s waar de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) actief is in dichtbevolkte gebieden. Dat is met name in Zuid-Holland het geval. Veel van de NAM-locaties in Zuid-Holland grenzen aan woonwijken. De bewoners van de dichtbij gelegen huizen zijn onze buren. We hechten veel belang aan goede buren. Naast het hebben van een goede buur, willen wij zelf ook graag een goede buur zijn. We stellen daarom bijvoorbeeld geld beschikbaar voor projecten die de buurt nog leuker en plezieriger maken. Op die manier doen we iets terug voor de overlast die we soms veroorzaken. In dit kader organiseren wij ook dit initiatief. Met Steek Energie in de buurt hopen wij projecten boven water te krijgen, die onze steun goed kunnen gebruiken.

Ga naar www.steekenergieindebuurt.nl voor meer informatie, de spelregels en hoe mee te doen.

Activiteiten van NAM in Schiebroek

In Schiebroek werd sinds 1983 op de NAM-locatie aan de G.K. van Hogendorpweg olie gewonnen. In 30 jaar zijn 26 miljoen vaten olie geproduceerd (1 vat olie = 159 liter). Omdat de olieproductie in dit deel van het olieveld op z’n eind liep en ook het huurcontract met de gemeente binnenkort eindigt, is eind 2013 de olieproductie stopgezet en zijn de ja-knikkers weggehaald. Op dit moment worden de olieputten met behulp van de boortoren ondergronds afgesloten, waarna de locatie in gewenste staat wordt opgeleverd aan de gemeente. Meer informatie is te vinden op www.nam.nl/berkel.