In de inventarisatie naar de maatschappelijke gevolgen van aardbevingen komen acht verschillende thema’s aan bod, waaronder de thema’s leefbaarheid, waardeontwikkeling en economische gevolgen.

Kwaliteit van leven

Uit het onderzoek blijkt dat inwoners de kwaliteit van leven in Noordoost-Groningen over het algemeen als zeer goed waarderen. Inwoners laten zich positief uit over het thema leefbaarheid, hoewel er zorgen zijn over de verdere afname van voorzieningen. De schades en overlast, gevoelens van onmacht en gevolgen hiervan op de gezondheid, kunnen leiden tot een beperking van het woongenot.

Waardeontwikkeling

Bewoners maken zich zorgen over de ontwikkeling van de waarde van hun huis en de verkoopbaarheid ervan.

Economische gevolgen

De regionale economie ondervindt zowel positieve als negatieve effecten, blijkt uit het rapport. De benodigde herstelwerkzaamheden zorgen voor een positief effect op de regionale economie door het zoveel mogelijk inschakelen van lokale aannemers. De maatregelen voor sociaal-economische verbetering zijn gestart met de Economic Board en leefbaarheidsprogramma’s.

Stellingen

Wij gaan graag in gesprek met bewoners uit de regio om resultaten uit de inventarisatie te toetsen en te evalueren. Daarom is er een digitale enquête opgesteld met stellingen en een responsmogelijkheid. De derde reeks stellingen staat nu online en gaat over de thema’s leefbaarheid, waardeontwikkeling en economische gevolgen. 

Uitnodiging

Naast uw digitale reacties gaan wij graag met u om tafel. Bij interesse organiseren wij hiervoor een bijeenkomst. Bent u geïnteresseerd in een gesprek over maatschappelijke effecten? Mail dan naar mei@nam.nl

Meer lezen over dit onderwerp:

Lees de samenvatting van dit rapport

Lees meer over de stellingen veiligheid en schadeherstel

Lees meer over de stellingen overlast, gezondheid en onmacht