Gitarist/zanger met akoestische gitaar

Kadepop-organisator Willem Straat hoopte al dat het Talent Stage een springplank voor talentvolle Groningse bands zou kunnen zijn naar meer en grotere optredens. Stiekem hoopte hij zelfs dat een van de acts geboekt zou worden voor het prestigieuze Groningse popfestival Eurosonic / Noorderslag 2016. Dat uiteindelijk drie bands het zouden redden, had hij nooit verwacht. “Een prachtige verrassing, en een bevestiging van de belofte die we in hun muziek zagen.”

Begin september 2015 vertoonden 7 jonge bands hun kunsten op het Talent Stage van het Kadepop festival in Groningen. Dit podium voor talentvolle Groningse muzikanten werd mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage uit het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma.

Zanger Tim van Animal Antics vertelt enthousiast: “We zijn nu bijna vier jaar bezig en boekten het afgelopen jaar echt vooruitgang. We wonnen Stairway to Hedon, mochten bij Kadepop het Talent Stage afsluiten en onze single ‘Handful’ wordt regelmatig gedraaid op landelijke radiozenders.” In december trok Animal Antics zich terug in de studio om te werken aan een EP dit dit voorjaar verschijnt. De band, die zich onder andere laat inspireren door The Kooks en Bombay Bicycle Club, treedt twee keer op op Eurosonic.

De mannen van City of Life zijn nog zoekende naar ‘hun’ definitieve sound. Dat ze daarbij op de goede weg zijn is duidelijk: na de halve finale van de PopTalent-award en een prachtig optreden op het Kadepop Talent Stage werden ze uitgenodigd voor Eurosonic / Noorderslag. “Heel cool dat we ondanks ons korte bestaan en relatief weinig optredens toch op het grootste showcasefestival van Europa staan”, vindt Michel Feeburg van City of Life. “Een mooi moment om samen met het publiek onze eerste verjaardag te vieren.” Fans van de band kunnen begin 2016 ook de eerste single verwachten.

Ook het harde werken van de band Tied Laces was het afgelopen jaar niet zonder resultaat : ze wonnen het Rode Oortjes Festival en speelden op het Kadepop Talent stage. Een supertoffe ervaring, stelt bassist Ruben Lennaerts. “De tent bij Kadepop stond bomvol. Daarna werden we veel gevraagd voor optredens. Maar we kozen ervoor om hard te werken aan onze EP ‘Arise’. Daar haalden we zelfs radio Veronica mee.” Als klap op de vuurpijl werd de GuitaRnB-band uitgenodigd voor Eurosonic/Noorderslag. Dat past perfect in het plan van de band voor 2016: heel veel optredens doen, op mooie festivals spelen en nóg beter worden.

Over het Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma
Het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma steunt initiatieven van Groningers die bijdragen aan de leefbaarheid en waardering van de regio. Meer informatie op www.nam.nl/leefbaarheid.