Inwoners van de regio boven het Groningen-gasveld worden tijdens deze avond bijgepraat over het huidige onderzoekslandschap met betrekking tot de gevolgen van gaswinning en aardbevingen. Het onderzoeksprogramma is uitgebreid en divers, van technische/geologische informatie tot de beleving van bewoners.

Katherine Stroebe, Universitair Hoofd Docent aan de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en werkzaam bij het Kenniscentrum Aardbevingen en Duurzame Ontwikkeling (KADO), vertelt deze avond over het huidige onderzoekslandschap. Welke onderzoeken staan er op stapel, waarom worden deze uitgevoerd en wat maakt de onderzoeken zo belangrijk?

De Rijksuniversiteit Groningen heeft ook in 2014 en 2015 onafhankelijk onderzoek gedaan naar de opvattingen van inwoners van de provincie Groningen over gaswinning in Groningen. Onderzoekster Goda Perlaviciute werkte hier aan mee en presenteert deze avond resultaten van dit onderzoek.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan naar deze thema-avond en ga het gesprek aan met o.a. Goda Perlaviciute en Katherine Stroebe. U kunt aangeven in hoeverre u zich herkent in de onderzoeksresultaten.

U bent donderdag 18 februari van 19:30 - 21:30 uur van harte welkom in de Raadszaal van de gemeente Loppersum. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen! We willen u vragen zich aan te melden door te bellen naar 0596 54 82 00 of een e-mail te sturen naar gemeente@loppersum.nl onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen. Zonder aanmelding kunt u niet deelnemen. U kunt zich aanmelden tot woensdag 17 februari.