Blue car moving

De Bedumer onderneming inventariseert de gebouwen met behulp van diverse camera’s, waaronder infrarood camera’s, die op een auto zijn bevestigd. Met de gemaakte beelden kunnen gebouwen in Groningen in verschillende typologieën worden ingedeeld. Horus brengt hiermee een groot gebouwenbestand op innovatieve en efficiënte wijze in beeld. De auto’s met de camera’s vallen mogelijk op in het straatbeeld.

Risicoanalyse en inspectieprogramma
NAM investeert in deze proef en onderzoekt de mogelijkheden om (semi-)automatisch beelden van gebouwen te verwerken. Een database met actuele beelden van gebouwen kan bijdragen aan een verbetering van de risicoanalyses van NAM.

Gebouwen database
Horus maakt de beelden vanaf de openbare weg en slaat ze vervolgens op in een gebouwen database. Centrum Veilig Wonen en de Nationaal Coördinator Groningen gebruiken de database, in het kader van het inspectie- en versterkingsprogramma.

Dirk Aalbers, projectmanager bij Horus: “We vinden het prachtig dat we onze technologie, die wereldwijd wordt gebruikt, nu nuttig maken bij ons in de straat. We hebben er vertrouwen in dat we met deze innovatie hoogwaardig en bruikbaar beeldmateriaal kunnen leveren van gebouwen in Groningen.”