Groep mensen met oranje veiligheidshesjes en witte helmen krijgen in de buitenlucht uitleg van NAM medewerker in oranje overall met witte helm.

Jong en oud zijn op de excursie afgekomen en konden zien en horen hoe olie wordt gewonnen uit de diepe ondergrond. De bezoekers kregen het hele proces in vogelvlucht voorgeschoteld, van het ontstaan van olie en gas, tot hoe de ondergrond in Rotterdam eruit ziet en hoe we de olie winnen. Vervolgens kregen de bezoekers een rondleiding over de locatie.

‘Dit was een zeer goede informatie-ervaring over de NAM op deze plek. Ik ben hier 50 jaar langsgereden, gefietst en met bromfiets langsgekomen. Nooit beseft dat dit daar aanwezig was.’ aldus een van de bezoekers.

Rotterdamse Maand van de Onderwereld

De maand november stond in Rotterdam in het teken van de ondergrond. De maand was omgedoopt tot Maand van de Onderwereld en gaf Rotterdammers en geïnteresseerden de mogelijkheid op ontdekkingstocht te gaan in de Rotterdamse diepte. Het doel van de maand is iedereen bewust te maken van het belang van een duurzaam beheer van de ondergrond voor een goed functionerende stad.