De Wijk-20

Op deze locatie is in 2013 een luchtscheidingsinstallatie gebouwd. Daarmee halen we stikstof uit de lucht die we injecteren in de omliggende gasvelden. Zo komen ook de laatste restjes aardgas naar boven.

Maar hoe is aardgas ontstaan? En waar in Drenthe zit het in de ondergrond? Op de Open Bedrijvendag krijgt men een rondleiding over de NAM-locatie, tussen Echten en Koekange aan de Oshaarseweg. Met een busje kan ook een bezoek aan het terrein worden gebracht, waar op dit moment de tijdelijke boortoren staat. Voor kinderen zijn er leerzame proefjes en boeiende  spelletjes.

De Boo

De oorsprong van NAM is natuurlijk ontstaan in Schoonebeek. In 1943 is daar de oliewinning begonnen. We zijn in 1996 gestopt en sinds 2011 wordt er weer olie gewonnen door middel van stoominjectie.

Op de Open Bedrijvendag kan men De Boo bezoeken. We geven informatie over de oliewinning en waterinjectie en er worden demo’s gegeven bij een boortoren simulator. Men kan met de bus een kijkje nemen bij de OBI/WKC. We rijden langs de hoogrendementspompen en er is ook de mogelijkheid om het Oliemuseum te bezoeken.

Voor de kinderen staat De Knutselkeet geparkeerd!

Bezoekers op beide locaties zijn welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.