Het Maris College is een van de JetNet-scholen en in dat kader werken de leerlingen de komende weken aan een fictieve opdracht die zij voor ons uitvoeren.

De leerlingen hebben de opdracht gekregen op zoek te gaan naar een geschikte boorlocatie in de omgeving van Naaldwijk, omdat wij denken dat er onder Naaldwijk een klein gasveld aanwezig is*. Wij willen het gasveld aanboren en vragen de leerlingen – die de rol van ingenieur op zich hebben genomen – om advies voor een geschikte boorlocatie die aan allerlei voorwaarden moet voldoen. Ook is de leerlingen gevraagd een duurzame oplossing te bedenken voor de restwarmte die vrijkomt bij aardgasproductie. In Monster wordt de restwarmte bijvoorbeeld gebruikt voor het verwarmen van het zwembad De Boetzelaer. In april presenteren de leerlingen hun advies.

People gathered on a work place
Het was een uitgelezen mogelijkheid voor de leerlingen om ook een kijkje te nemen bij een geothermieproject in de buurt. Ze zijn ook op bezoek geweest bij Green Well, een van de geothermieprojecten in de regio Westland. Daar hebben ze van dichtbij kunnen zien en horen hoe aardwarmte werkt.

*In 2014 is er door ons een proefboring uitgevoerd naar dit gasveld, maar er werd onvoldoende gas aangetroffen om rendabel te winnen.