Om de opening van de nieuwe sporthal te vieren, waren er zaterdag 4 juni de hele dag allerlei sportieve activiteiten in Middelstum. Kinderen mochten naar hartelust dansen, judoën, tennissen, voetballen en volleyballen.

Aardbevingsbestendiger

De nieuwe sporthal biedt alle sportverenigingen en scholen uit Middelstum en omgeving de faciliteiten om te sporten. De inwoners en sportverenigingen zijn nauw betrokken bij de nieuwbouw. “We hebben ervoor gekozen om de oude sporthal te vervangen, juist in een periode waarin dat financieel niet de gemakkelijkste keuze was.” Dankzij een bijdrage van de NAM Nieuwbouwregeling kon de Hippolytushal aardbevingsbestendiger worden gebouwd.  

Duurzaam

Stichting Sportvoorziening Middelstum vertegenwoordigt de sportverenigingen die in de Hippolytushal sporten en is verantwoordelijk voor het beheer, de exploitatie en klein onderhoud van de sporthal. Om de exploitatiekosten voor de sportverenigingen zo laag mogelijk te houden, kregen de verenigingen een bijdrage voor de installatie van zonnepanelen uit het Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma van NAM.

De Hippolytushal is, met 235 zonnepanelen op het dak van de hal, nagenoeg energieneutraal.