206050 Terugkomdag 2e ronde Nieuwbouw-innovatieregeling, Netherlands, Middelstrum, 2016

De Nieuwbouw-innovatieregeling stelt ondernemers, ontwerpers en innovators in staat om innovatieve ideeën op het gebied van aardbevingsbestendige nieuwbouw verder te helpen door het co-financieren van onderzoek. De regeling is opgezet door NAM, EPI-kenniscentrum, Economic Board Groningen en de gemeente Loppersum.

Praktische resultaten

Acht deelnemers presenteerden op de terugkomdag de resultaten van hun onderzoeken. De onderzochte oplossingen waren zeer divers. Er is onder meer onderzoek gedaan naar versterkt metselwerk, een bevingsbestendige glazen pui en het toepassen van een licht bouwsysteem met EPS-panelen.

In totaal zijn in de eerste twee rondes 21 onderzoeken gefinancierd. Inmiddels worden in Loppersum acht woningen gebouwd waarin innovaties van bouwmaatschappij Vuurboom toegepast worden die vanuit de Nieuwbouw-innovatieregeling meegefinancierd zijn.

Derde ronde Nieuwbouw-innovatieregeling

In september 2016 gaat de derde ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling van start. Ondernemers met interesse hier aan deel te nemen, waren woensdagmiddag 7 juli ook welkom. Zij kregen tijdens deze middag een beter beeld van de Nieuwbouw-innovatieregeling.

De derde ronde van de Nieuwbouw-innovatieregeling richt zich specifiek op innovatie op het gebied van aardbevingsbestendigere rijwoningen en appartementencomplexen.

Meer informatie

De deadline voor het indienen van nieuwe ideeën voor de derde ronde is 5 september 2016 voor 12.00 uur. Op de website NAMPlatform leest u meer informatie over de Nieuwbouw-innovatieregeling. Geïnteresseerden kunnen ook een e-mail sturen.