Het positief op de kaart zetten van de regio, lijkt goed te lukken: het nummer ‘Trilploat’ is een hit op Youtube, Geenstijl en Dumpert. Wat Aans! bracht het nummer zaterdag 16 juli voor het eerst live op Keetpop.

Positieve twist

Eén van de drijvende krachten achter Wat Aans! is Teun Heuvel. Hij vertelt over het idee van ‘Trilploat’: “In de media wordt het beeld geschetst dat Groningen een soort oorlogsgebied is waar niemand naartoe wil. Zo erg is het echt niet, er gebeuren hier genoeg mooie dingen, ondanks de bevingen.” Met Trilploat heeft Wat Aans! op humoristische wijze invulling gegeven aan dit idee.

Inmiddels staat het nummer ook op nummer 1 in de Noord 9, de Groningse hitlijst van RTV Noord. Het brengt bij Heuvel een lach op het gezicht: “Het doel om Groningen op de kaart te zetten hebben we denk ik wel bereikt, ja.” Als de heren even na 01.00 uur het Keetpop podium betreden, gaan de 900 festivalbezoekers helemaal los. Om in de geest van het nummer te blijven staan ze te schudden op die trilploat.

Trilploat is één van de projecten die in april een jurytoekenning kregen bij de openstelling van het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma, specifiek gericht op projecten die de regio boven het Groningen-gasveld weer positief op de kaart zetten. Lees meer over dit programma elders op deze website.

Of bekijk de video ‘Trilploat’ van Wat Aans!