“De Runner vaart snel en veilig naar de NAM-platforms bij Ameland”

Op 12 september is op Ameland De Runner te water gelaten. De Runner is de tweede speciale boot voor het transport van en naar de twee NAM-platforms, ten noorden van Ameland.

Begin 2016 namen NAM en het Amelander bedrijf Veltman Marine Service de Vigilant in gebruik, een speciale boot voor het vervoer van offshore medewerkers en benodigd materieel voor de offshore platforms. De directe bootverbinding blijkt een succes. Naast het vervoer van medewerkers, wordt de boot ook ingezet voor werkzaamheden aan de platforms of voor het met spoed aanleveren van benodigd materieel, bijvoorbeeld tijdens een storing op een van de platforms.

Werkgelegenheid creëren

Richard Veltman van Veltman Marine Service besluit tot de bouw van De Runner, om de beschikbaarheid van de boot te vergroten. “Dat was best een forse investering voor ons bedrijf. Maar het leverde een prachtige boot op, sneller, zeewaardiger en met nog meer mogelijkheden dan de Vigilant. De Runner zorgt bovendien voor extra werkgelegenheid op het eiland.”

Samenwerking

Bij de bouw van de Runner werkt Veltman, net als bij de bouw van de Vigilant, nauw samen met NAM. “Door nauw met elkaar samen te werken en kennis te delen, hebben we een boot kunnen bouwen die aan alle criteria voldoet. Het succes van dit project schuilt in die samenwerking.”

Brandblusinstallatie

De Runner heeft zelfs een professionele brandblusinstallatie aan boord. “Hiermee bieden we extra mogelijkheden tot hulpverlening. Ik hoop niet dat we ‘m ooit nodig hebben. Maar mocht er ooit brand tijdens werkzaamheden uitbreken dan zijn wij met de Runner razendsnel ter plaatse om te blussen”.