2016 Beijing 34th ISTT International awards

Deze prestigieuze sectorprijs is toegekend aan A.Hak Leidingbouw voor een project voor NAM: de injectiewaterleiding van Coevorden naar Schoonebeek werd door A.Hak onder handen genomen door middel van de sleufloze pipe-in-pipe methode, waarin een door FlexSteel vervaardigde met staal gewapende HDPE pijpleiding werd ingebracht in de bestaande pijpleiding. De vernieuwde injectiewaterleiding naar Twente is onderdeel van de oliewinning in Schoonebeek.

Leiding van 45 kilometer lang

Hoewel pipe-in-pipe projecten niet per definitie revolutionair zijn, bleek dit project bijzonder uitdagend door een trajectlengte van 45 kilometer en een bestaande stalen pijpleiding met zeer complexe krommingen. A.Hak Leidingbouw ontwierp een passende oplossing en bouwde een uitvoerige testomgeving waarmee toepasbaarheid op voorhand werd bewezen.

Veilig en volgens planning

De expertise van de A.Hak zusterbedrijven en haar Materieelafdeling bleek hiervoor onmisbaar. Samen selecteerden en modificeerden zij de vereiste apparatuur en materialen om dit project veilig en conform de specificaties en planning te voltooien.

aQuaintance

Dit vernieuwingsproject werd uitgevoerd door aQuaintance, de contractpartner van de NAM voor alle ontwerp, inkoop- en constructietaken voor onshore projecten. aQuaintance bestaat uit de aandeelhouders A.Hak Leidingbouw, Tebodin en Engie. Tebodin is gespecialiseerd in ontwerp, Engie is verantwoordelijk voor alle locaties en A.Hak Leidingbouw voert alle werkzaamheden aan en omtrent pijpleidingen uit, waaronder dit bijzondere herstelproject.

Voor meer details kunt u de officiële inzending bekijken.