Vlak voor de geplande start van de bouw, in mei 2015, besloten de scholen en de gemeente Hoogezand-Sappemeer om het nieuwe gebouw aardbevingsbestendig te gaan bouwen. Uiteindelijk is het gelukt om de benodigde maatregelen daarvoor te treffen zonder het oorspronkelijke ontwerp aan te tasten. De opening was een bijzonder moment volgens Drenth, want “dit is het eerste aardbevingsbestendige kindcentrum van Nederland”.

Het gerealiseerde kindcentrum is uitermate duurzaam en toekomstbestendig. Voor het aardbevingsbestendiger bouwen wordt gebruik gemaakt van de NAM Nieuwbouwregeling. Daarnaast heeft de gemeente extra geld beschikbaar gesteld voor duurzaamheidsmaatregelen.

Groene paviljoens

Het ontwerp van het nieuwe gebouw houdt rekening met de ligging in het ‘groene hart’ van de wijk. Het bouwconcept sluit daar, met zijn groene paviljoens, mooi op aan. De scholen en kinderopvang hebben ieder een ‘eigen’ paviljoen met daartussen een zone voor gemeenschappelijk, multifunctioneel gebruik.

Open huis

Benieuwd naar Kindcentrum Woldwijck? Op zaterdag 11 maart kunt u tijdens de open dag van 10.00 tot 12.00 een kijkje nemen in het nieuwe gebouw.

Lees meer over de NAM Nieuwbouwregeling