Bevingsbestendige vrouwenopvang Het Kopland opgeleverd

Vellinga sprak ook over de aanleiding voor de nieuwbouw. “De aanleiding is natuurlijk niet leuk: huiselijk geweld. Dat is nog altijd een taboe. Hier bij Het Kopland willen we vrouwen en hun kinderen veiligheid, aandacht en rust bieden. Uiteindelijk willen we hen een springplank bieden om terug de samenleving in te kunnen.”

Stad voor iedereen

Vastgoeddirecteur Henk Raatjes benadrukte dat woningcorporatie Nijestee het bouwen voor kwetsbare groepen als één van de kerntaken ziet. Wethouder Roeland van der Schaaf roemde de warme ontvangst van het Kopland door inwoners van de Oosterparkwijk: “Groningen wil een inclusieve stad zijn: een stad voor iedereen. Dat jullie je wijk hebben opengesteld voor Het Kopland is daar een goed voorbeeld van.”

Aardbevingsbestendig

Van der Schaaf refereerde ook aan de bevingsbestendigheid van het gebouw: ”We hebben natuurlijk de discussie gehad over aardbevingsbestendig bouwen. Dat heeft voor wat vertraging gezorgd, maar aan de andere kant is het ook mooi om te zien dat we er in samenwerking met de NAM ook hier uitgekomen zijn zodat er een veilig en goed gebouw staat.”

Meer informatie over de Nieuwbouwregeling