De prijswinnaars (achter) en de juryleden (voor)
De prijswinnaars (achter) en de juryleden (voor)

De winnaars van Steek energie in de buurt, editie Twente zijn:

 1. Dorpstuin De Lutte, van Dorpshoes Erve Boerrigter, een laagdrempelige ontmoetingsplek annex marktplaats waar jong en oud actief bezig zijn met gezonde voeding. De producten van deze dorpstuin komen ten goede aan de inwoners van De Lutte, met name de bezoekers van de dagopvang in het dorpshoes en gezinnen met een smalle(re) beurs. Die gezamenlijke en belangeloze inzet voor gezonde voeding is een voorbeeld van hedendaags noaberschap.

  Bedrag €7225,=

 2. Electrokar Overdinkel, van Stichting Kulturhus Overdinkel. De electrokar kan in de zomer toeristen en recreanten rondleiden langs de mooie plekjes van Overdinkel. Daarnaast kunnen oudere bewoners die niet meer goed ter been zijn ook deze plekjes bezoeken en herinneringen ophalen. Om echter ook de inwoners van Overdinkel met slecht weer met elkaar te kunnen verbinden wordt gekozen voor een model waarbij deuren en ramen kunnen worden geplaatst zodat de electrokar eenvoudig kan worden omgebouwd tot een 'dicht/ gesloten' model, dat ook verwarmd kan worden.

  Bedrag €11586,=

 3. De buurtschommel van de “Pleinnoabers”. Op het plein aan de Jan Tooropstraat, Piet Mondriaanstraat staan speeltoestellen, deze worden onderhouden door de buurtbewoners en zijn geschilderd in de kleuren van Mondriaan (Rood, Geel en Blauw). Het is de wens van de “Pleinnoabers” om hier nog een mooie schommel te plaatsen van duurzaam materiaal, zodat hun kinderen op die plek nog meer vertier kunnen vinden dan nu het geval is.

  Bedrag: €1525,=

 4. Multifunctioneel speelveld Tilligte, van de Stichting dorpsraad Tilligte. Het aanleggen van een multifunctioneel speelveld waar men tegemoetkomt aan de wensen van de Tilligter bevolking.  En waarmee de sociale kwaliteit op gebied van gezond bewegen en het bevorderen van sociale contacten tussen de mensen voor het dorp Tilligte versterkt kan worden. Een speelveld voor meerdere doeleinden en doelgroepen, waar meerdere sporten voor de jeugd kunnen worden beoefend; voetbal, volleybal, tennis ect., maar waar ook de ouderen kunnen komen om te bewegen.

  Bedrag €7500,=

 5. Het aquapark, van Werkgroep Aquapark De Zandstuve. Een aantal betrokken burgers zet de schouders onder het verbeteren van het plaatselijke gemeentelijke zwembad met de gedachte om het zwembad open te houden. En doordat men er mee bezig gaat wordt het enthousiasme ook steeds groter en gaat men zelfs verbreden naar sportstimulering met het zwembad als middel daarbij. Dit project vergroot de leefbaarheid van Vroomshoop en draagt bij aan sociale cohesie.

          Bedrag €4500,25

Campagne Steek energie in de Buurt Twente

NAM doet aan leefbaarheids- en duurzaamheidsprojecten in de gebieden waar NAM actief is. Omdat na een aantal jaren relatieve rust op de Twentse NAM-locaties sinds 2011 weer volop gebruik wordt gemaakt van de Twentse ondergrond, wil NAM graag iets terug doen voor deze regio en de inwoners vanTwente. Vaak gebeurt dit door individuele sponsorings- en donatieaanvragen. Deze keer pakte de NAM het wat grootser aan, in de vorm van de campagne Steek Energie in de Buurt. Projecten die zowel de leefbaarheid verhogen als bijdragen aan een duurzamer samenleving, maakten de meeste kans.