Bestuursvoorzitter Greet Doornbos vertelt over het belang van het museum: “We hebben zo’n 20.000 bezoekers per jaar. Er zijn niet veel musea in de provincie Groningen die ons dat na kunnen zeggen. We hopen dat dat aantal in ons nieuwe, moderne gebouw structureel verder oploopt.” Ze is blij dat het museum slechts een klein stukje hoeft op te schuiven: “Het is altijd onze wens geweest om dicht bij de dijk te blijven.”

Duurzaam museum

De nieuwe locatie van het MuzeeAquarium wordt, dankzij een bijdrage van het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma, ook verduurzaamd. Doornbos: “Die bijdrage gaan we gebruiken voor 156 zonnepanelen, een warmtepomp en led-verlichting. Hierdoor realiseren we een fikse besparing op onze energiekosten.”

Heropening najaar 2017

Doornbos verwacht dat het MuzeeAquarium in het najaar van 2017 weer open kan. “De aannemer is nu bezig met de afrondende fase. Daarna kunnen we het gebouw weer gaan inrichten als museum.”

Kansrijk Groningen

Het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidsprogramma is onderdeel van Kansrijk Groningen. Dit is de overkoepelende naam voor alle programma’s die zijn opgesteld door maatschappelijke organisaties, overheden en NAM om de leefbaarheid in Groningen te versterken en kansen te creëren.

Lees meer over het NAM Leefbaarheid- en Duurzaamheidprogramma