Toespraak in oliemuseum in Schoonebeek.

Trots

Directeur Gerald Schotman: “Ik ben er trots op dat we,  al was het met een korte onderbreking, al 70 jaar in Schoonebeek mogen en kunnen werken. Veel van u hebben bij NAM gewerkt of voelen zich bij NAM betrokken, daar ben ik u erg dankbaar voor. Speciale dank aan de mensen die de foto-expositie gerealiseerd hebben. Zij besteedden heel wat vrije tijd aan deze klus.”

people looking at a model

NAM 70 jaar

Op 19 september 2017 is het precies zeventig jaar geleden dat de boorbeitel in de boring Schoonebeek-37 de top van het oliezand bereikte, op 888 meter diepte. Op datzelfde moment passeerde bij Notaris Kühler in Den Haag de akte tot oprichting van NAM, het bedrijf was daarmee een feit. Het aandelenkapitaal van de nieuwe N.V. bedroeg destijds 10 miljoen gulden, verdeeld in twintig aandelen van 500.000 gulden.

Opening foto-expositie

Openingstijden

De foto-expositie is te bezichtigen tot en met 21 oktober in de ‘Waag’nschuur’ van Zwaantje-Hans-Stokman’s-Hof, Burg. Osselaan 5 in Schoonebeek. De ‘Waag’nschuur’ is elke dinsdag tot en met zaterdag geopend, van 13.00 uur tot 17.00 uur. Groepen kunnen de expositie op afspraak bezoeken, entree is vrij!

We houden u graag op te hoogte van de werkzaamheden.

Goed om te weten

  • Op Facebook zijn wij te vinden als NAM in Schoonebeek
  • Op Twitter zijn wij ook te volgen; via @NAMbv