Girls in NAM-outfit

NAM-outfit

In NAM-outfit liepen de dames langs de droogtorens, bovengrondse leidingen en andere technische onderdelen van de gasopslag. Ze leerden over nut en noodzaak, gebruik en opslag van aardgas.

Bijschakelen

Als de temperaturen onder nul komen en het erg koud wordt speelt de gasopslag een grote rol in het warm houden van onze huizen, scholen en kantoren. De ondergrondse gasopslag wordt in koude periodes bijschakeld om voldoende aardgas beschikbaar te hebben.

Technische opleiding

Of de dames allemaal een technische opleiding gaan doen weten ze nog niet. Wel bood de rondleiding een mooie kans om te zien wat er bij de technische buren van de school binnen de hekken gebeurt.

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april. Tijdens Girlsday openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven én technische of ICT-afdelingen van bedrijven hun deuren voor meisjes van 10 tot 15 jaar. De meisjes kunnen deelnemen aan interessante activiteiten die speciaal voor hen op Girlsday worden georganiseerd én maken kennis met de bèta/technische werkzaamheden in de dagelijkse beroepspraktijk. Natuurlijk leren zij ook de vrouwelijke medewerkers die in de bedrijven werken kennen!