Employee meeting in the shell platform.

Zaterdag 1 april openden wij de hekken voor publiek op de locatie aan de Havermeerweg in Noordbeemster. Jong en oud gingen op de uitnodiging in, zo’n 80 buren en geïnteresseerden hebben een bezoek gebracht aan de open dag. Er werd een rondleiding over de locatie gegeven en er waren NAM-collega’s van verschillende disciplines aanwezig, zoals een geoloog en een operator, om uitleg te geven over hun werk en de vragen van de bezoekers te beantwoorden. Alle onderwerpen passeerden de revue, van het boren van een put, de winning van aardgas, tot het ontstaan van aardbevingen.

Ruim 40 jaar actief in de gemeente Beemster

NAM is al sinds de jaren ’70 actief in de gemeente Beemster met twee gaswinningslocaties, een aan de Havermeerweg in Noordbeemster en een aan de Jisperweg in Westbeemster. Er wordt dagelijks zo’n 1.100.000 m3 gas geproduceerd. Dat is voldoende om ruim 200.000 huishoudens van een warm huis en warm water te voorzien.

Employee meeting on the floor

Belangrijk voor de Nederlandse energievoorziening

Er wordt geproduceerd uit kleine velden, waar er in Nederland circa 175 van zijn. Deze kleine velden zijn belangrijk voor de Nederlandse energievoorziening, ze zorgen gezamenlijk zo’n 30% van de energie in ons land. Daarnaast is gas de minst vervuilende van de fossiele brandstoffen met de minste CO2-uitstoot.