NAM en VanWonen zijn sinds juli 2016 met elkaar in gesprek geweest over de maatregelen voor het project. Nadat in november overeenstemming kwam over de te gebruiken techniek voor het bevingsbestendig maken, kon in april van dit jaar het kostenplaatje gepresenteerd worden. Vandaag kwam het verwachte positieve bericht: NAM is akkoord met de meerkosten voor het bevingsbestendig bouwen en neemt deze voor haar rekening. Daarmee is de door VanWonen gewenste datum van 1 juli gehaald.

Maatwerk

De complexiteit van dit unieke project vroeg om een op maat gemaakte oplossing. Daarom werd ook een beroep gedaan op internationale experts. Deze maatwerkaanpak betekende echter ook een langer proces.  “We hebben, zeker in de laatste twee maanden, intensief en constructief overleg gehad met de ontwikkelaar”, vertelt Julia Finkielsztajn (projectmanager NAM Nieuwbouwregeling).

“De datum van 1 juli 2017 was voor ons cruciaal, wij zijn bijzonder verheugd dat we voor deze mijlpaal tot besluitvorming zijn gekomen. We kunnen nu duidelijkheid geven aan onze kopers en direct na de bouwvak starten met de bouw”, aldus Miranda Venekamp-Brandt (manager marketing & sales VanWonen).