Winnaars van de vorige editie
Winnaars van de vorige editie

Omdat na een aantal jaren relatieve rust op de Twentse NAM-locaties sinds 2011 weer volop gebruik wordt gemaakt van de Twentse ondergrond, wil NAM graag iets terug doen voor deze regio. Dat gebeurt door middel van een speciale campagne.

Steek Energie in de Buurt Twente

Wij zijn op zoek naar plannen voor een mooi project voor de buurt, wat leven in Twente nog prettiger maakt. Stichtingen en verenigingen die concrete plannen hebben om aan de slag te gaan met die de leefbaarheid, kunnen zich aanmelden en kans maken op een financiële bijdrage van NAM. Wij doen dat door middel van het starten van een campagne met de titel Steek Energie in de Buurt in Twente. Alle bijbehorende informatie is te vinden op www.steekenergieindebuurt.nl .

Leefbaarheid en duurzaamheid

Projecten die zowel de leefbaarheid verhogen als bijdragen aan een duurzamer samenleving, maken de meeste kans. Voorbeelden van inzendingen zijn:

  • Het organiseren van een kinderfestival of een sportief feest voor alle kinderen uit de buurt.
  • Het creëren of aankleden van een groene ontmoetingsplek, zoals een buurtmoestuin of het samen maken en plaatsen van een social sofa.
  • Samen een speelbos of een wijkommetje aanleggen.
  • Het organiseren van een activiteit, als een buurtmaaltijd of een burendag met energie als overkoepelend thema.

Meedoen kan tot en met vrijdag 7 april 2017. Een jury buigt zich over de inzendingen en de inzenders van de beste ideeën maken kans hun project met financiële steun van NAM te realiseren.

www.steekenergieindebuurt.nl