Start bouw bevingsbestendige woningen ‘De Vlint’ in Groningen

Antje de Groot, directeur Trebbe Oost & Noord: “De kracht van sterke samenwerkingen zien we terug in De Vlint.” Projectontwikkelaar Alex Scholten onderstreepte dat: “We hebben met alle partijen heel goed samengewerkt naar een goede bouwstart. Ik ben ook heel blij dat de meerkosten voor het aardbevingsbestendig bouwen gedragen worden door de NAM, ondanks dat de bouwnorm voor aardbevingsbestendig bouwen tijdens het proces naar beneden bijgesteld werd.”

Wethouder Roeland van der Schaaf richtte het woord tot de toekomstige woningeigenaren: “Niets is zo mooi als mensen die niet kunnen wachten om in hun nieuwe huis te gaan wonen, in een prachtige stad als Groningen. Dit project is echt een voorbeeld hoe samenwerken leidt tot mooie bouwprojecten. Jullie treffen in Vinkhuizen een prachtige combinatie van stad én groen.”

De Vlint

Nieuwbouwproject in Vinkhuizen wordt in twee fasen gerealiseerd. Vorig jaar gingen in de eerste fase 20 woningen in de verkoop, waarvoor veel belangstelling was. Bij de net gestarte bouw van de tweede fase ging het om 18 woningen. De in totaal 38 woningen worden allemaal aardbevingsbestendig opgeleverd.

Aardbevingsbestendig

Bijzonder aan het plan is dat alle woningen aardbevingsbestendig zijn. Trebbe heeft samen met de vaste co-makers van Trebbe BasisWonen gezocht naar oplossingen om de woningen aardbevingsbestendig te maken, zonder in te leveren op de architectuur, kwaliteit en comfort van de woningen.

Het is de bedoeling dat eind november alle 18 woningen uit de tweede fase van de Vlint opgeleverd zijn.