greenery and sky

In 2015 is de eerste van twee geplande extra putten in dit veld geboord. Dit betreft de tweede put. Deze boring was aanvankelijk verschoven naar 2018. Het vrijkomen van een tijdslot in de planning van de boortoren maakt het mogelijk de boring in oktober uit te voeren. Het gasveld ligt voor een deel onder de gemeente Beemster (Noordbeemster) en deels onder Edam-Volendam (voormalig Zeevang).

Inloopbijeenkomst

Gaswinning zorgt tegenwoordig voor veel vragen. Daarom organiseert NAM een inloopbijeenkomst op woensdagavond 20 september, om het gesprek aan te gaan en vragen te beantwoorden. Omwonenden en geïnteresseerden zijn van 19.30 - 22.00 van harte welkom bij Café De Drie Hamers, Beets 48 in Beets. U kunt zelf bepalen hoe laat u de bijeenkomst bezoekt, er is geen vast programma.

Gaswinning in Beemster

NAM wint in de gemeente Beemster aardgas op twee locaties, in Noordbeemster en in Westbeemster. Er wordt in dit gebied voldoende gas gewonnen om circa 200.000 huishoudens te voorzien van warm water en een warm huis. NAM wint aardgas uit ‘kleine velden’. Deze kleine velden zijn honderden keren kleiner dan het Groningen-gasveld. De kans dat een klein veld een aardbeving veroorzaakt is mede daarom zeer klein. Alle kleine gasvelden in Nederland samen zorgen voor zo’n 40% van de Nederlandse energievoorziening.

U kunt ook op de hoogte blijven door ons te liken op www.facebook.com/naminbeemster