Wat gaat de NAM doen?

De locatie Eemskanaal wordt begin maart volledig stilgelegd om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Er wordt in de onderhoudsperiode geen aardgas op deze locatie geproduceerd.

Nadat de locatie uit bedrijf is genomen wordt deze drukvrij gemaakt, daarbij wordt het aardgas dat nog in de installaties aanwezig is afgefakkeld. Als de locatie eenmaal drukvrij is wordt deze geïnspecteerd en worden de geplande werkzaamheden uitgevoerd.

Het werk dat verricht gaat worden betreft groot onderhoud, een zogeheten ‘turn-around’. Er staan verschillende werkzaamheden gepland: het aanpassen en vervangen van onderdelen van installaties, leidingen en elektronische systemen en het vervangen van de motor van de compressor. Nadat het onderhoud volledig is afgerond wordt de locatie Eemskanaal in mei weer in bedrijf genomen. 

Wanneer wordt er gewerkt?

De werkzaamheden worden zoals op normale werktijden uitgevoerd, op werkdagen van 07:00 uur tot 17:00 uur. 

Wat merkt de omgeving?

De onderhoudswerkzaamheden zijn mogelijk buiten de locatie Eemskanaal merkbaar. NAM neemt maatregelen om eventuele overlast van vervoer, licht en geluid te voorkomen. Er wordt bij aanvang van het onderhoud ook enige tijd gefakkeld, wat in de omgeving zichtbaar kan zijn.

Vragen?

Mocht u vragen hebben over onze werkzaamheden of overlast ondervinden, dan kunt u contact opnemen met Janny Mulder, afdeling Vergunningen en Omgevingsmanagement, telefoon 0592-363220. Buiten kantooruren kunt u ons bereiken via de centrale meldkamer: 0592-364000.