Winners name posing for photo

Maar liefst 26 projectvoorstellen werden ingestuurd voor deelname aan het project ‘Steek energie in de buurt Coevorden’. NAM bestaat dit jaar 70 jaar. We zijn al even lang actief in de gemeente Coevorden. Daarom willen we een gebaar maken: we hebben olie en gas gehaald, met het project ‘Steek energie in de buurt’ brengen we graag iets terug.

De jury maakte dinsdag 18 juli zes prijswinnaars bekend. Zij kunnen hun project uitvoeren met een bijdrage van NAM. Het keuze van de jury viel op de volgende projecten:

  • een sportkooi in Noord-Sleen
  • de Coevordense garnizoensdag in augustus
  • zwembad Zweeloo project Samen
  • het Doe-plein in Dalen (zie foto)
  • een schommel voor Poppenhare
  • en een bijdrage voor de jongeren van Theater Hofpoort en hun Cultuurambassadeurs

Energietransitie 20e eeuw

In 1948 ontdekte NAM, op zoek naar olie, per toeval een gasveld in Coevorden. Daarom werd juist in die gemeente in 1951 gestart met de energietransitie van de 20ste eeuw: het aansluiten van Nederlandse huishoudens op het aardgasnetwerk. Het gas zorgde voor meer comfort en veiligheid in en om het huis.

Steek energie in de buurt!
Steek energie in de buurt Coevorden’ ging 8 mei van start. We stellen met dit project geld beschikbaar voor projecten die de buurt nog leuker en plezieriger maken bijdragen aan het verbeteren van leefbaarheid. Eerdere edities van dit leefbaarheidsproject van NAM vonden plaats in Twente en in de Rotterdamse wijk Schiebroek.

Lees verder op de website ‘Steek energie in de buurt’ voor meer informatie.