NAM kent een lange historie in de Beemster en voormalig Zeevang gemeente. De eerste activiteiten vonden al in de jaren ’60 plaats. Tegenwoordig wordt alleen nog gas gewonnen in Westbeemster en in Noordbeemster. Er wordt dagelijks circa 1 miljoen m3 gas gewonnen, voldoende gas om circa 200.000 huishoudens van warm water en gas om op te koken te voorzien. Ook de boortoren is geen onbekende in de regio, de afgelopen jaren heeft de boortoren twee keer in Noordbeemster gestaan om twee extra putten te boren.

Al die jaren halen wij energie uit de diepe ondergrond, daarom willen wij graag ‘energie’ terug aan de buurt geven en lanceren wij de campagne ‘Steek energie in de buurt’. Buurtbewoners worden uitgenodigd ideeën voor projecten voor de buurt in te sturen en maken zo kans het project met financiële ondersteuning van NAM te realiseren. Heb jij een goed idee voor een mooi project wat ten goede komt aan je dorp, vereniging of buurt? Schrijf je nu in!

Aan wat voor een projecten kan je denken?

  • Het organiseren van een kinderfestival of een sportief feest voor alle kinderen uit de buurt.
  • Het creëren of aankleden van een ontmoetingsplek, zoals een buurtmoestuin of het samen maken en plaatsen van een social sofa.
  • Samen een speelbos of een wijkommetje aanleggen.
  • Het organiseren van een activiteit, als een buurtmaaltijd of een burendag.

Ga naar www.steekenergieindebuurt.nl voor informatie en de spelregels.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 22 juni 2018. De inzenders van de beste ideeën maken kans hun project met financiële steun van NAM te realiseren.

Je kan meedoen als je in de gemeente Beemster of in de dorpskernen Zeevang (nu gemeente Edam-Volendam) woont: Beets, Hobrede, Etersheim, Kwadijk, Middelie, Oosthuizen, Schardam en Warder woont.

Download: Flyer activiteiten van NAM in Beemster en Edam-Volendam