Kasteelborg Egbert

Na de doop hielden zowel Marjan van Loon als Johan Atema (directeur NAM) en Egbert Vuursteen (CEO Royal Wagenborg) een toespraak. De Walk to Work Emergency Response and Rescue Vessel Kasteelborg gaat als standby- en ondersteuningsvaartuig het onderhoud doen van de onbemande platformen op de zuidelijke Noordzee, samen met de Kroonborg die bijna drie jaar geleden in gebruik is genomen. Anders dan bij een bemand platform waar medewerkers met een helikopter naartoe gaan, verblijven de medewerkers op het schip en gaan over een loopbrug naar hun werk op het platform. Over de Kasteelborg hebben NAM en Shell UK een zesjarige overeenkomst getekend met Wagenborg Offshore.

Werkzaamheden

Kasteelborg wordt voornamelijk ingezet voor spoedeisende werkzaamheden en interventies, zoals het opstarten van installaties en het uitvoeren van klein correctief onderhoud. Zo kan de Kroonborg zich op de grotere geplande onderhoudscampagnes concentreren. Beide schepen werken vanuit Den Helder.

Toekomst

Door de komst van Kasteelborg kunnen NAM en Shell UK hun platformen verder vereenvoudigen, verduurzamen en ze nieuwe functies geven. Op de Noordzee gaan oude en nieuwe energievormen hiermee hand in hand. NAM, Shell en Wagenborg gaan samen die toekomst in.

Ook de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM) was vertegenwoordigd. Marjan van Loon had vriendelijk bedankt voor een cadeau na de doop. In plaats daarvan kreeg de KNRM een donatie namens Wagenborg en NAM. Een passende bestemming, gezien de gezamenlijke link naar veiligheid op zee.

Video Kasteelborg

Bekijk hier een minidocumentarie over Kasteelborg.
Lees ook de berichten op de website van Wagenborg en van de KNRM.