Bijna 500 belangstellenden trotseerden de tropische temperatuur en bezochten zaterdag 26 mei het open huis van NAM aan de Schepersmaat in Assen.

Reden van het open huis is NAM’s aanwezigheid in Assen en de daarmee samenhangende opening van het voormalig kantoor op 1 mei 1968, inmiddels dus vijftig jaar geleden.

Bevlogen collega’s
NAM-geologen vertelden over aardlagen, technische collega’s technici over ondergrondse putten en aanleg van locaties en veel andere collega’s legden uit wat werken bij NAM inhoudt.

Je eigen zoutwater auto bouwen

Samenwerking

In de afgelopen 50 jaar heeft NAM met veel bedrijven gewerkt. Bedrijven als Reym, Baker Oilfield Sypply’s, het Drents Museum en de Rijks Universiteit Groningen. Daarnaast hebben lokale bedrijven hun versproducten aan bedrijfsrestaurant en personeelswinkel van NAM geleverd. Vishandel Nijboer, groenteboer Kemkers en Multivlaai waren om die reden bij het open huis aanwezig om hun prachtige producten te serveren.

Medewerkers van Reym vertellen over industriële reiniging

Zoutwater auto’s

Voor kinderen was er voldoende te knutselen. In de Knutselkeet werden viervliegjes gemaakt, in de Discovery Truck van de Rijks Universiteit Groningen kon een mini-energie opwekker gemaakt worden en bij het Drents Museum kon je met gebruik van je eigen energie een heerlijke smoothy bij elkaar trappen.