Fakkelen bij Sappemeer

Feb 22, 2019

NAM fakkelt vrijdag 22 februari op de lokatie nabij de Borgercompagniestraat en Vosholen in Sappemeer.

NAM-reactie op kamerbrief over KNMI-meters

Feb 21, 2019

De NAM heeft kennisgenomen van de kamerbrief over een deel van de versnellingsmeters van het KNMI-netwerk in het Groningerveld die de grondversnellingen niet correct hebben verwerkt. Het KNMI-netwerk bestaat uit seismometers in 200 meter diepe putten en uit versnellingsmeters die aan het oppervlak staan.

Vraag naar Groninger gas daalt sneller

Feb 21, 2019

De maatregelen van het kabinet leiden tot een snellere daling naar Groninger gas dan was voorzien, heeft het ministerie van Economische Zaken en Klimaat laten weten.

Expositie portretteert ‘de bevingen van binnen’

Feb 18, 2019

In het Groninger provinciehuis is sinds 18 februari ‘De bevingen van binnen’ te zien. De expositie toont 21 portretten in geluid en beeld van betrokkenen bij de aardbevingen in Groningen. Thijs Jurgens, NAM-directeur Groningen Aardbevingen, is een van hen.

Onderhoud en fakkel in Assen-Noord

Feb 15, 2019

Vanwege onderhoud aan één van de putten, wordt er gedurende langere tijd gefakkeld vanaf onze locatie in Assen-Noord. Dit is te zien vanaf de snelweg A28.

Kick-off onderzoek DeepNL op 7 februari

Jan 17, 2019

De kick-offbijeenkomst van DeepNL vindt 7 februari plaats in Utrecht. DeepNL is een onderzoeksprogramma van NWO naar de gevolgen van menselijk ingrijpen in de diepe ondergrond.

Afslag van mogelijk verontreinigde grond op Ameland

Jan 08, 2019

Tijdens een zware storm is een grote hoeveel zand weggespoeld bij een voormalige NAM-locatie op Ameland. NAM zal zodra het hoge water gezakt is de nooddijk herstellen. De locatie wordt voor maart opgeruimd.

Lekkage NAM-locatie Collendoornerveen

Jan 02, 2019

Op de NAM-locatie Collendoornerveen aan de Slagenweg in Collendoorn heeft zich in de ochtend van 2 januari 2019 een lekkage voorgedaan. Uit een installatie is circa één kubieke meter ontzwavelingsvloeistof gelekt, waarvan een kleine hoeveelheid in de naastgelegen sloot terecht is gekomen.

Nieuwsarchief 2018

Informatie over het schadeprotocol, de innovatieve duurzame energietransitie en de meest recente productiecijfers.