Wethouder Gerrie Hempen hielp de NAM bij het uitreiken van de cheques, in Echten. Dit zijn de winnaars:

Stichting De Es uit Echten
Verbreden/verjongen van de Bellefair kunstmarkt in Echten om het aantrekkelijker te maken voor bezoekers.

Belangenvereniging Koekange e.o.
Het aanleggen van een familiepad langs de Dwarsdijk. Door de aanleg van dit pad wordt het veiliger voor fietsers en wandelaars.

Werkgroep Mina Koes uit Zuidwolde
‘De Moord bij het zwarte gat’ is een openluchtvoorstelling die vijf keer opgevoerd gaat worden. De spelers zijn afkomstig uit lokale toneelgroepen en koren.

Dorpshuis de Schakel In Koekange
De verwarmingsketel van het dorpshuis is aan vervanging toe. Met deze bijdrage kan een duurzame ketel worden aangeschaft.

Speeltuinvereniging de Speulhorst
De speeltuin ontvangt een bijdrage voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel in De Wijk.

Werkgroep Ons Trapveld in Topvorm
Het sportveld naast de Basisschool ’t Echtenest krijgt een metamorfose. Er wordt een trapveld gecreëerd. Ook buurtbewoners en/of ouders kunnen er zitten of naar de sportende kinderen kijken.

Natuurvereniging Zuidwolde
Het dorpsommetje rond Zuidwolde, ook wel bekend als het vlinderommetje, krijgt een extra lus. Deze aanvulling zal het ommetje nog aantrekkelijker maken.

Stichting zwembad de Waterlelie
Het zwembad in Zuidwolde wil graag verduurzamen. Zij ontvangen een bijdrage voor de aanschaf van zonnepanelen.

Nieuwe editie in Emmen
De nieuwe editie van ‘Steek energie in de buurt’ is inmiddels van start gegaan in de gemeente Emmen. Inwoners kunnen hun ideeën voor projecten in de buurt insturen tot en met 21 juni 2019. Zij maken kans op financiële steun van de NAM.

Steek energie in de buurt
Met ‘Steek energie in de buurt’ nodigt de NAM steeds in een andere gemeente de bewoners uit om ideeën of projecten in te sturen die de bewoners verbinden. Op deze manier wil de NAM bijdragen aan de leefbaarheid en duurzaamheid in de gebieden waar aan gas, olie en nieuwe energie gewerkt wordt.