Met DeepNL geeft NWO invulling aan het advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) om te zorgen voor een structureel en lange termijn onderzoeksprogramma naar de effecten van mijnbouwactiviteiten. Veel onderzoeken gaan over de gaswinning-gerelateerde problematiek in Groningen.

Tijdens de bijeenkomst presenteren acht projecten hun onderzoeksplannen aan een publiek bestaande uit wetenschappers, stakeholders en de DeepNL-programmacommissie. Er zal tevens aandacht zijn voor de synergie met de onderzoeksprojecten van het Kennisprogramma Effecten Mijnbouw (KEM) en er is ruimte voor een discussie over de toekomstige plannen en mogelijkheden binnen DeepNL. Na afloop komen de projectleiders en de programmacommissie bijeen voor operationele afstemming tussen de projecten.

NAM steunt DeepNL

NAM levert een financiƫle bijdrage aan DeepNL. NAM onderschrijft dat het programma aantoonbaar onafhankelijk moet zijn en dat het aan de kwaliteitseisen van NWO moet voldoen. Op verzoek van NAM is het contract tussen NAM en NWO openbaar gemaakt. Het is te vinden op de website van NAM bij Onderzoeksrapporten, trefwoord: DeepNL.

Meer informatie en aanmelden

De kickoffbijeenkomst is donderdag 7 februari in de Stadsschouwburg in Utrecht. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de website van NWO.

Lees ook eerdere berichtgeving op de website van NAM.