Het gaat om zeventien ontmoetingscentra in de dorpen Wirdum, Roodeschool, Oosternieland, Zeerijp, Eenum, Middelstum, Uithuizermeeden, Westeremden, Onderdendam, Holwierde, Ezinge, Godlinze, Garrelsweer, Losdorp, Eenrum, Noordwolde en in de wijk Over de gracht-Scheepvaartbuurt in Delfzijl. Daarnaast hebben twee uitgestelde aanvragen uit de vorige ronde een toekenning gekregen: het toekomstige dorpshuis in Warffum en het multifunctioneel centrum in Spijk.

Ontmoetingsplek esssentieel

Een ontmoetingsplek is essentieel voor een leefbaar en vitaal dorp. ‘Elk Dorp een Duurzaam Dak’ is opgezet om dorpen in het Groninger gaswinningsgebied te ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van ontmoetingsplekken. Dorpshuizen konden een bijdrage vragen voor onder meer bouwkundige aanpassingen, groot onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen.

Leefbaarheid en Duurzaamheid

Elk Dorp een Duurzaam Dak is onderdeel van Kansrijk Groningen en de financiering komt uit het Leefbaarheid en Duurzaamheid Programma van NAM. Hiermee investeert NAM in de regio’s waar we actief zijn.