Opsporingsvelden NAM G7 10 11 13

De NAM zet in op energietransitie. De komende jaren zal gas daarbij nog een belangrijke rol spelen. Om Nederlandse huishoudens en bedrijven te kunnen voorzien van energie, onderzoekt de NAM onder andere nieuwe gasvelden in de Noordzee.

Al meer dan veertig jaar wint de NAM aardgas uit de Noordzee; ongeveer 30% van het aardgas dat Nederland gebruikt, wordt daar gewonnen. Omdat grotere gasvelden in de Noordzee inmiddels zijn leeggeproduceerd, zijn de kleine gasvelden in de Noordzee belangrijk. Het maakt Nederland ook minder afhankelijk van - duurder - buitenlands gas. Tegelijkertijd moderniseren we onze productieplatforms en introduceren we nieuwe manieren van werken op zee. Zo passen we innovatieve technieken toe om het laatste gas veilig en betaalbaar uit de velden te halen.

Kansen Noordzee voor nieuwe energie

Ook voor nieuwe energie biedt de Noordzee kansen. Lege gasvelden, platformen en de overige infrastructuur zoals de pijpleidingen kunnen worden hergebruikt. Er zijn bijvoorbeeld mogelijkheden in combinatie met waterstof, zonne-energie en windenergie.