Juliana en Bernard bezoeken Schoonebeek 1950

Koningin Wilhelmina bezoekt enkele maanden voor de oprichting van NAM Winningsbedrijf Nederland, op 15 juli 1947. Dit was het eerste Koninklijk bezoek aan het olieveld Schoonebeek. Directeur ‘Koninklijke’ in die jaren, Mr. B. Th. W. Van Hasselt, was ter begroeting van de vorstin in Schoonebeek aanwezig als ook de toenmalige terreinchef van het olieveld, Ir. C. D. Doornik.

Herdenking

Graag hadden we samen met de Schoonebekers uitgebreid stil gestaan bij deze olievondst, de herdenking van de gevallen tijdens oorlogen en de viering van 75 bevrijding. Echter door het Corona-virus zijn de activiteiten verplaatst naar 2021. Wel is er een prachtig magazine met als titel: Schoonebeek vertelt, de kracht van verbinding verschenen.

Magazine

Het magazine bevat alleen maar bijzondere verhalen en artikelen. Verhalen en artikelen over en van mensen die we kennen en waar we ons verbonden mee voelen. Maar ook verhalen van mensen die we niet kennen, mensen die vochten voor onze vrijheid. Mensen die vijf lange en moeilijke jaren vochten tegen de onzichtbare vijand. De komende dagen plaatsen wij verhalen die ‘verbinding’ tonen. Vandaag verhaal nummer drie, Koninklijk bezoek aan Schoonebeek.

Lees het volledige artikel: Koninklijk bezoek