NAM lanceert online platform aardbevingen

dec. 28, 2012

NAM heeft een website geopend over aardbevingen die ontstaan door gaswinning uit het Groningen-gasveld: www.NAMPlatform.nl. Op dit digitale platform vindt de lezer informatie en nieuws over de verbeterde schadeafhandeling van NAM. Ook biedt de website achtergrondinformatie over aardbevingen door gaswinning, waaronder het ontstaan van deze bevingen en onderzoek op dit terrein. Bovenal biedt het een plek voor inwoners en ervaringsdeskundigen in de provincie Groningen, die met deze aardbevingen en de gevolgen ervan te maken hebben.

Stand schadeafhandeling aardbeving Groningen

dec. 21, 2012

De NAM heeft zich ingespannen om alle circa 1800 mensen die voor 4 oktober 2012 een schade hebben geclaimd na de aardbeving op 16 augustus bij Huizinge(Loppersum), voor Kerst door een taxateur te laten bezoeken. In zo’n 70 gevallen is dat niet gelukt, omdat er dit jaar geen ruimte in de agendas werd gevonden. Met hen en met mensen die na 4 oktober 2012 hun schadeclaim hebben ingediend, is (of wordt) een afspraak begin 2013 gemaakt.

Schadeafhandeling aardbeving – stand van zaken

dec. 18, 2012

De NAM werkt nog altijd volop aan de schadeafhandeling van de aardbeving van 16 augustus in de provincie Groningen. In totaal hebben op dit moment hebben ruim 2200 mensen hun schade bij de NAM gemeld. Ook de nieuwste melders zullen in de komende tijd door het team van NAM-contactpersonen worden benaderd.

NAM en REMIT

dec. 18, 2012

Op 28 december 2011 is verordening (EU) nr. 1227/2012 betreffende de integriteit en transparantie van de groothandelsmarkt voor energie (ook bekend als REMIT) in werking getreden.

Boring naar aardgas nabij Bedum

dec. 14, 2012

Vanaf begin februari gaat NAM’s boortoren de T700 beginnen met een boring op haar bestaande gaswinlocatie Bedum aan de Wolddijk. De boring neemt om en nabij tien weken in beslag en is nodig om de gasproductie uit het Bedum-veld verder te verbeteren. NAM verwacht met deze boring 0,9 miljard kuub gas te winnen. Het gasveld ligt op 2900 meter diepte. NAM wint al sinds 1985 aardgas vanaf deze locatie. Op deze locatie zijn eerder vier putten geboord.

Schadeafhandeling aardbeving – stand van zaken

dec. 11, 2012

De NAM werkt nog altijd volop aan de schadeafhandeling van de aardbeving van 16 augustus in de provincie Groningen. In totaal hebben op dit moment hebben richting de 2200 mensen hun schade bij de NAM gemeld. Ook de nieuwste melders zullen in de komende tijd door het team van NAM-contactpersonen worden benaderd.

Werkzaamheden op NAM-locaties Engwierum en Munnekezijl

nov. 19, 2012

Half november is NAM’s boortoren de Synergy begonnen met de boring op locatie Engwierum aan de Bûtendykswei. Deze boring neemt ongeveer acht weken in beslag. Tegelijkertijd wordt boortoren de T700 opgebouwd op de gaswinlocatie in Munnekezijl. Naar verwachting beginnen deze boorwerkzaamheden eind november. De boring van de T700 neemt om en nabij tien weken in beslag.

Het Boôveld Schoonebeek bruist van energie tijdens officiële opening

nov. 19, 2012

Het was zaterdagochtend 17 november feest in Schoonebeek. Een kleurrijke stoet werd bij ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek opgesteld. Muziekkorps ‘De Bazuin’ en een grote groep Schoonebeker kinderen marcheerden in optocht naar de feestelijke opening van MultiFunctioneel Sportveld (MFS) het Boôveld in Schoonebeek. Al voordat de officiële openingshandeling verricht werd speelden de kinderen naar hartelust op de “play for all” toestellen, zoals een wip waarin je kunt liggen, speciale schommels met diverse schommelzitjes en de boortorenglijbaan. Het Boôveld is één van de weinige openbare speelplekken die geschikt zijn voor mindervalide kinderen.

Schadeafhandeling aardbeving – stand van zaken

nov. 16, 2012

De NAM werkt nog altijd volop aan de schadeafhandeling van de aardbeving van 16 augustus. In totaal hebben op dit moment 2030 mensen hun schade bij de NAM gemeld, waarvan inmiddels 95% is benaderd door het team van NAM-contactpersonen. Zij blijven het persoonlijk contact voor iedere schademelder gedurende het hele traject, tot en met een goede afhandeling van de schadeclaim. Er is met elke schademelder gesproken over de ervaringen, over de schade en er is uitleg gegeven over NAM’s nieuwe aanpak qua schadeafhandeling. In de afgelopen week is het team van NAM-contactpersonen gestart met het wederom contact opnemen met schademelders die nog niet zijn bezocht door een schadetaxateur. Dit om hen bij te praten over de voortgang.

LiveWIRE Braintrust: André Kuipers, Nieuwe Verbindingen en de vraag die je altijd al had willen stellen.....

nov. 14, 2012

Maandag 12 november vond een groot LiveWIRE Braintrust Event plaats bij de NAM in Assen. Naast een korte Masterclass Nieuwe Verbindingen was er een speciale gast, André Kuipers! Deelnemers werden uitgedaagd dé vraag te stellen die ze altijd al hadden willen stellen. Zeker voor ondernemers is het van groot belang out of the box te denken om nieuwe verbindingen te creëren. Nieuwe verbindingen, nieuwe business!

Feestelijke opening Multifunctioneel Speelveld Schoonebeek ‘Play for all’: Bruist van energie

nov. 13, 2012

Onder het motto: ‘Wij bruisen van energie, jij ook?’ krijgt de jeugd van Schoonebeek op zaterdagmorgen 17 november een splinternieuw multifunctioneel speelveld (MFS), het Boôveld, aangeboden door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Niet alleen valide kinderen kunnen genieten op het MFS maar ook mindervalide kinderen kunnen naar hartelust spelen op het speelveld.

Kom naar de feestelijke opening van MFS het Boôveld

nov. 08, 2012

Op zaterdagochtend 17 november om 10.00 uur vindt de feestelijke opening en ingebruikname van het Multi Functionele Sportveld (MFS) het Boôveld in Schoonebeek plaats. Iedereen is van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Stand van zaken schadeafhandeling aardbeving

nov. 02, 2012

Graag brengen wij u op de hoogte van de stand van zaken rond de schadeafhandeling na de aardbevingen van 15 en 16 augustus in de regio Loppersum/Middelstum. In totaal hebben op dit moment 1980 mensen hun schade bij de NAM gemeld. Vrijwel al deze mensen zijn door NAM-contactpersonen benaderd. Deze blijven het persoonlijk contact voor iedere schademelder. Er is met elke schademelder gesproken over de gemelde schade, over de ervaringen en er is uitleg gegeven over NAM’s aanpak qua schadeafhandeling.

Werkzaamheden Ondergrondse gasopslag Langelo

nov. 01, 2012

De NAM gaat vanaf 5 november werkzaamheden verrichten aan de eerder geboorde put op de gasopslag in Langelo. Het werk is erop gericht de nieuwe put gereed te maken voor productie. Onderdeel van de werkzaamheden is het affakkelen van een bepaalde hoeveelheid gas, die niet geschikt is om te gebruiken in de productie. De werkzaamheden zullen naar verwachting rond 5 november beginnen en rond 7 december worden afgerond.

Brandweeroefeningen NAM op locatie Delfzijl, Emmen en Schoonebeek

okt. 26, 2012

Dinsdag 30, woensdag 31 oktober, donderdag 1 november en vrijdag 2 november oefent de NAM samen met de regionale brandweer op de RBI locatie van de NAM aan de Warvenweg in Farmsum (gemeente Delfzijl). De oefening zal in de ochtend plaatsvinden, tussen 8.00-13.00 uur.

NAM onderzoekt flexibele pijpleiding nabij L13-FC-1 platform

okt. 22, 2012

Vrijdag 19 oktober is een lekkage geconstateerd aan een onderwater gelegen flexibele leiding nabij het bemande gas productieplatform L13-FC-1. Het betreft een leiding tussen een onbemande satelliet locatie L13-FE en het L13-FC-1 platform.

Stand van zaken schadeafhandeling na aardbevingen

okt. 18, 2012

Bijna alle 1900 mensen die een schade hebben gemeld na de aardbevingen van 15 en 16 augustus zijn ondertussen door het NAM-belteam benaderd. Er is met hen gesproken over de ervaringen en er is uitleg gegeven over NAM’s aanpak qua schadeafhandeling. Bijna de helft van alle mensen heeft inmiddels een schade-expert op bezoek gehad voor een persoonlijke taxatie, de overige adressen worden de komende weken bezocht door schade-experts.

Brandweeroefening NAM locatie Emmen

okt. 17, 2012

Donderdag 18 oktober oefent de NAM samen met hulpverleningsdiensten op de gaszuiveringsinstallatie van de NAM aan de Ph. Foggstraat te Emmen.

Nieuwe NAM film over aardgaswinning

okt. 15, 2012

NAM heeft een nieuwe film beschikbaar over aardgaswinning. In de film wordt in 10 minuten in beeld gebracht welke stappen worden doorlopen om het aardgas uit een nieuw veld te kunnen winnen. Met behulp van verschillende animaties wordt het boorproces in beeld gebracht. De film is ondermeer toepasbaar voor educatieve doeleinden.

NAM stelt plannen gaswinning Roswinkel uit

okt. 15, 2012

In de zomer van 2011 maakte de NAM bekend dat ze ging studeren naar nieuwe gaswinning uit een deel van het gasveld nabij Roswinkel.

NAM-locatie nabij Oosthuizen wordt weidevogelgebeid

okt. 04, 2012

Op 5 oktober wordt een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de NAM, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, de gemeente Zeevang, Bouwfonds Ontwikkeling B.V. en Grontmij. Doel is te komen tot een synergie-voordeel bij het ontmantelen van de voormalige gaswinningslocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) aan de Seevancksweg te Oosthuizen. Het samenwerkingsproject zal meerdere jaren in beslag gaan nemen.

Trots Op Het Kindermuseum Boordevol Energie!

okt. 04, 2012

Het Kindermuseum Boordevol Energie, onderdeel van het Drents Museum in Assen, is vrijdagavond 28 september 2012 officieel geopend met een spetterend optreden van Nick en Simon. Ruim 150 kinderen gaven acte de presence in het museum voor een avond vol energie. De kinderen openden samen met Nick en Simon het Kindermuseum door met zijn allen met dans een kleurrijke dansvloer op te laten lichten. Professor Amito, bekend van het populaire kinderprogramma ‘Willem Wever’, riep de kinderen daarna op naar het Kindermuseum te komen, elders in het Drents Museum. Het hele openingsprogramma werd aan elkaar gepraat door acteur en presentator Ewout Genemans

Vissersvaartuig raakt platform op de Noordzee.

sep. 24, 2012

Zondagmiddag 23 september om 17.30 uur meldde het vissersvaartuig GO-20 (de ‘Maria’) dat het een platform had geraakt op ongeveer 65 kilometer noordwest van Den Helder. Het betreft het NAM aardgasproductieplatform K15 K.

Circa 800 schademeldingen na aardbeving Loppersum

sep. 20, 2012

Donderdagavond 16 augustus heeft zich omstreeks 22.30 uur een aardbeving voorgedaan. Het epicentrum lag in Loppersum en werd gevoeld in grote delen van de provincie Groningen. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 3,4 op de schaal van Richter.

Sirenetest op de ondergrondse gasopslag Langelo op donderdag 20 september

sep. 17, 2012

Op donderdag 20 september worden tussen 11.00 – 15.00 uur de omroep- en alarmsystemen op de gasopslag van de NAM bij Langelo getest. De test is nodig om de systemen zo af te stellen dat de sirene en andere geluidssignalen goed hoorbaar zijn op het terrein. Het afstellen steekt nauw en zal daarom mogelijk zo lang als aangegeven duren.

NAM belt schademelders

sep. 14, 2012

Bij de NAM is vanaf afgelopen maandag 10 september een team van start gegaan met het bellen van de ruim 1600 melders van schade na de aardbeving op 16 augustus. Iedere melder krijgt een vaste NAM-contactpersoon. Zorgvuldigheid en de tijd nemen voor iedere melder staat hierbij voorop.

Ontwerpbesluiten gastransportleiding Norg – Groningen-gasveld

sep. 11, 2012

Per vrijdag 14 september liggen de ontwerpbesluiten voor de gastransportleiding Norg-Groningen (NorgroN) gezamenlijk ter inzage. In 2010 maakte de NAM al bekend dat zij de ondergrondse gastransportleiding wil aanleggen tussen haar gasopslaglocatie ‘Norg’ bij Langelo en het overslagstation van aardgas uit het Groningen-gasveld in Sappemeer. De geplande leiding zorgt ervoor dat ook in de toekomst aan de piekvraag naar aardgas kan worden voldaan.

Onderhoudswerkzaamheden op drie NAM-locaties

sep. 07, 2012

De Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. (NAM) voert van half september tot eind oktober onderhoudswerkzaamheden uit op verschillende NAM-locaties. Dit zijn: De gasbehandelingsinstallatie Ten Arlo aan de Koedijk/Zuidwoldigerweg in Hoogeveen, NAM-locatie Coevorden-17 aan de Tweede Blokweg in De Krim, gemeente Hardenberg NAM-locatie Coevorden-24 aan de Nieuwe Dijk in Steenwijksmoer, gemeente Coevorden.

Boring naar nieuw deel gasveld Spijkenisse-Oost

sep. 03, 2012

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat aan de Papendijk in Spijkenisse een boring uitvoeren om aardgas te kunnen winnen uit een nieuw deel van het veld Spijkenisse-Oost. Hiervoor wordt een tijdelijke boortoren geplaatst.

Ruim 1000 schademeldingen na aardbeving Loppersum

aug. 24, 2012

Er zijn meer dan 1000 schademeldingen ingediend bij de NAM naar aanleiding van de aardbeving die plaatsvond op donderdag 16 augustus. Het epicentrum lag bij Loppersum en werd gevoeld in een groot deel van de provincie Groningen. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 3,4 op de schaal van Richter.

Lichte aardbeving in Leermens

aug. 16, 2012

De NAM is door het KNMI geïnformeerd dat zich woensdagvond 15 augustus 2012 om 21.17 uur in de omgeving van Leermens, zes kilometer ten westen van Delfzijl, een aardbeving heeft voorgedaan. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 2,4 op de schaal van Richter.

Opnieuw aardbeving Noord-Groningen

aug. 16, 2012

In de provincie Groningen heeft zich donderdagavond 16 augustus omstreeks 22.30 uur een aardbeving voorgedaan. Het epicentrum lag in Loppersum en werd gevoeld van Oudeschip net boven Delfzijl tot in Haren net onder Groningen. De kracht van de beving van de beving is door het KNMI vastgesteld op 3,4 op de schaal van Richter. Tot vrijdagmiddag 15.30 uur heeft NAM 115 schademeldingen ontvangen.

Onderzoek pijpleiding Barendrecht in volle gang

aug. 15, 2012

De NAM gaat vanaf 20 augustus onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de locatie ‘Eemskanaal’ aan het Slochterdiep te Lageland (gemeente Slochteren).

Onderhoudswerk NAM-locatie Eemskanaal

aug. 15, 2012

De NAM gaat vanaf 20 augustus onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de locatie ‘Eemskanaal’ aan het Slochterdiep te Lageland (gemeente Slochteren).

NAM sluit servicecontract met consortium aQuaintance

aug. 08, 2012

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft na een uitgebreide aanbestedingsprocedure een nieuw servicecontract afgesloten met aQuaintance B.V., een consortium bestaande uit drie bedrijven. Onder de raamovereenkomst vallen alle bouw, uitbreidings en modificerings werkzaamheden voor alle NAM olie- en gaslocaties op land, met uitzondering van de installaties van het zogeheten Groningen-systeem.

NAM draagt bij aan zonnepanelen dorpshuis Koekange

aug. 08, 2012

Het dorpshuis de Schakel in Koekange wordt voorzien van zonnepanelen, hierdoor gaat het energieverbruik voor het dorpshuis de komende tientallen jaren aanzienlijk omlaag. In de hal van het dorpshuis komt een display te hangen waarop kan worden afgelezen hoeveel energie er bespaard wordt. De zonnepanelen worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de NAM.

Affakkelen gasopslaglocatie Norg ivm onderhoudswerkzaamheden

aug. 03, 2012

Vanaf maandag 6 augustus wordt er begonnen met de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden op de installatie van de gasopslag Norg (Langelo) van de NAM.

Onderhoudswerkzaamheden NAM-locatie ’t Zandt

aug. 01, 2012

De NAM gaat in augustus reparatiewerkzaamheden uitvoeren op de locatie ‘’t Zandt’ aan de Korendijk in ’t Zandt. De reparatie gaat naar verwachting zo’n vijf a zes weken duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van een boorinstallatie.

Gaswinning NAM locatie Bedum stilgelegd

jul. 25, 2012

Woensdagmiddag 25 juli is er een gaslek geweest op de NAM locatie in Bedum. De gaswinning op de locatie is direct volledig stilgelegd en alle aanwezige medewerkers hebben de NAM locatie verlaten. Het nog aanwezige gas in de installaties is gecontroleerd afgeblazen. In overleg met de hulpdiensten is het treinverkeer tussen Sauwerd en Bedum uit voorzorg kortstondig stilgelegd en direct, na een inventarisatie van de hulpdiensten, weer vrijgegeven.

Graafwerkzaamheden bij olielek Barendrecht gestart - Update 13 juli

jul. 13, 2012

Graafwerkzaamheden bij olielek Barendrecht gestart, update 13 juli

Lek pijpleiding Barendrecht geidentificeerd, update 13 juli

jul. 13, 2012

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Voordijk in Barendrecht is vrijdagmiddag een deel van de lekkende pijpleiding blootgelegd. Er is een scheur, met een lengte van ongeveer 25 centimeter, geconstateerd aan de zijkant van de leiding. Dit is het lek van waaruit de olie- en condensaatvervuiling is ontstaan. Experts van de “röntgen technische dienst” voeren inspecties uit aan de leiding waarmee het onderzoek naar de oorzaak gestart is. Vrijdagavond zal er een tijdelijk omhulsel geplaatst worden om zeker te stellen dat de pijpleiding goed afgedicht is.

NAM trotse sponsor nieuwe bibliotheek Assen

jul. 12, 2012

Ruim 150 genodigden waren vrijdag 6 juli getuige van de opening van de nieuwe bibliotheek in Assen. Geheel in stijl openden Maurice Hoogeveen, wethouder gemeente Assen, en NAM directeur Bart van de Leemput de nieuwe bibliotheek. Door het “swipen” van twee digitale sleutels op het 4 bij 2 meter grote multi-touch scherm opende een virtueel boek en was de officiële opening een feit. Bibliotheek directeur Hanneke Veen kondigde in haar openingswoord bovendien trots aan dat de nieuwe bibliotheek genomineerd is voor de eretitel “beste bibliotheek van Nederland”.

Graafwerkzaamheden bij olielek Barendrecht gestart (1)

jul. 12, 2012

De NAM is gestart met graafwerkzaamheden aan de Voordijk in Barendrecht, met als doel om het gisteren ontdekte lek in de oliepijpleiding te repareren en de verontreinigde grond op te ruimen.

Lekkage aan olieleiding nabij Barendrecht - Update : 21.00 uur, 11/07/2012

jul. 11, 2012

In de omgeving van de Voordijk te Barendrecht is woensdagmiddag 11 juli een olielekkage geconstateerd aan een NAM-leiding. Op een particulier terrein is een vloeistofmengsel van olie en aardgascondensaat (een benzine-achtige vloeistof) waargenomen.

Fakkelen gasopslag Grijpskerk

jul. 09, 2012

Op woensdag 11 juli worden opnieuw onderdelen van de installatie op de gasopslag Grijpskerk van de NAM getest.

Oefening GZI Emmen

jul. 05, 2012

Donderdag 5 juli oefent de NAM samen met hulpverleningsdiensten op de gaszuiveringsinstallatie van de NAM aan de Ph. Foggstraat te Emmen.

Kindermuseum opent op 2 oktober 2012!

jun. 28, 2012

Het nieuwe Kindermuseum, Boordevol Energie, een onderdeel van het vernieuwde Drents Museum, opent op dinsdag 2 oktober 2012 zijn deuren.

Nieuwe brochure NAM: Bron van Energie (2012)

jun. 25, 2012

De NAM presenteert een nieuwe algemene brochure: ‘Bron van Energie’ – NAM in de hedendaagse samenleving’.

Verkeersplein in Drenthe groot succes

jun. 22, 2012

Afgelopen week hebben ruim 500 basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 van Drentse basisscholen vol enthousiasme deelgenomen aan het Shell/VVN Mobiele Verkeersplein.

VVN Verkeersplein voor elf scholen in Drenthe

jun. 15, 2012

In de week van 18 t/m 22 juni biedt de NAM het VVN verkeersplein aan bij 11 basisscholen in Drenthe. Het mobiele verkeersplein is een gezamenlijk initiatief om de verkeersveiligheid onder basisschoolleerlingen te vergroten.

Nieuwe opleiding AOT Drenthe vindt intensieve samenwerking in technisch bedrijfsleven

jun. 04, 2012

Een hogere instroom van goed geschoold technisch personeel, verbetering van het imago van de technieksectoren en uitwisseling van kennis en ervaring. Daar maken de deelnemers van AOT-Drenthe zich gezamenlijk hard voor.

NAM publiceert “Aankondiging MER aardgaswinning Roswinkel”

mei 29, 2012

Begin vorig jaar heeft de NAM bekend gemaakt dat zij studeert op nieuwe gaswinning uit het Roswinkel-veld. Tijdens verschillende bijeenkomsten is daarover overleg gevoerd met vertegenwoordigers van onder meer de betrokken dorpen en overheden. Ook zijn twee inloopbijeenkomsten in Roswinkel en Emmer Compascuum gehouden voor geïnteresseerden.

7 mei - Testen nieuw ontruimingssignaal gasopslag Langelo

mei 07, 2012

Op maandag 7 mei wordt een nieuw ontruimingssignaal ingeregeld en getest op de ondergrondse gasopslag in Langelo. De test zal plaatsvinden tussen 12.00 en 15.00 uur. Van de gelegenheid wordt ook gebruik gemaakt om opnieuw een ontruimingsoefening te houden.

NAM verwijdert leiding Scheemderzwaag – Midwolda

apr. 27, 2012

De NAM gaat vanaf 1 mei starten met het verwijderen van overbodig geworden leidingen tussen haar locaties Scheemderzwaag en Midwolda.

Lichte aardbeving bij Sappemeer

apr. 26, 2012

De NAM is door het KNMI geïnformeerd dat zich woensdavond 25 april 2012 om 19.25 uur in de omgeving van Sappemeer een lichte aardbeving heeft voorgedaan. De kracht van de beving is door het KNMI vastgesteld op 2,0 op de schaal van Richter.

NAM boort extra put vanaf bestaande locatie in Kiel Windeweer

apr. 26, 2012

De NAM wint al enige tijd aardgas vanaf de gaswinningslocatie aan Kielsterachterweg in Kielwinderweer. Om een nieuw deel van het bestaande veld aan te boren, zal de NAM vanaf begin mei een boring uitvoeren. Deze boring duurt circa twee maanden. Een moderne boorinstallatie, de Synergy genoemd, met een hoogte van ongeveer dertig meter gaat de werkzaamheden uitvoeren. De gashoudende laag bevindt zich op een diepte van ca 3300 meter.

5 april - Ontruimingsoefening met sirene op ondergrondse gasopslag Langelo

apr. 05, 2012

Op donderdag 5 april wordt een ontruimingsoefening gehouden op de gasopslag in Langelo. Het startsignaal hiervoor is het ontruimingssignaal, dat op die dag rond 11.00 uur klinkt.

Nieuwe uitgave nieuwsbrief herontwikkeling olieveld Schoonebeek

apr. 05, 2012

Er is een nieuwe editie van de nieuwsbrief over de herontwikkeling van het olieveld Schoonebeek. Nu de werkzaamheden voor het Schoonebeekproject nagenoeg zijn afgerond, nog een laatste huis-aan-huiskrant voor alle inwoners. De krant geeft een actueel overzicht van de stand van zaken.

31 maart – 2 april fakkel zichtbaar bij NAM-installatie Emmen

mrt. 29, 2012

Op de NAM-gaszuiveringsinstallatie aan de Phileas Foggstraat te Emmen wordt de komende weken onderhoud uitgevoerd.

NAM boort extra put vanaf bestaande locatie in Munnekezijl

mrt. 22, 2012

De NAM wint al enige tijd aardgas vanaf de gaswinningslocatie aan de Stadsweg in Munnekezijl. Om een nieuw deel van het bestaande veld aan te boren, zal de NAM vanaf half maart een boring uitvoeren. Deze boring duurt circa twee maanden. Een moderne boorinstallatie, de Synergy genoemd, met een hoogte van ongeveer dertig meter gaat de werkzaamheden uitvoeren. De gashoudende laag bevindt zich op een diepte van ca 3500 meter.

Onderhoudswerk NAM-locatie Harkstede (Meerstad)

mrt. 15, 2012

De NAM gaat in week 12 (19-23 maart) onderhoudswerkzaamheden uitvoeren op de locatie ‘Harkstede’ aan de Woldmeerweg in Meerstad, ten oosten van de stad Groningen.

Drentse Besturen Dorpsbelangens genieten van Drents Museum

feb. 24, 2012

Woensdagavond 22 februari was het Drents Museum geopend voor zo’n 30 besturen van Dorpsbelangen uit Drenthe. De besturen waren uitgenodigd omdat in de nabijheid van het dorp een NAM locatie gevestigd is.

Benzeenemissies in het Rijnmondgebied

feb. 23, 2012

Gezamenlijk onderzoek van DCMR (milieudienst Rijnmond), SodM (Staatstoezicht op de Mijnen) en de NAM heeft uitgewezen dat de verhoogde benzeenconcentraties die op 4 en 12 februari door DCMR zijn gemeten toe te wijzen zijn aan twee gasbehandelingslocaties van de NAM.

Bekijk het NAM jaaroverzicht 2011

feb. 22, 2012

Het NAM-jaaroverzicht is weer gereed.

Mede dankzij NAM zit Nederland er warmpjes bij

feb. 10, 2012

De winter heeft zijn intrede gedaan, en hoe. Temperaturen bereiken recordwaardes en in diverse media worden tips gegeven om de kou buiten de deur te houden en om energie te besparen.

Olie in sloot nabij Schoonebeek

jan. 29, 2012

Op zondagmiddag 29 januari is olievervuiling geconstateerd in een sloot nabij de Lauensteinstraat bij Schoonebeek.

NAM boort extra put vanaf bestaande locatie ten Noorden van Assen

jan. 18, 2012

De NAM wint al enige tijd aardgas vanaf de gaswinningslocatie aan het Kleuvenveld te Taarlo. Om een nieuw deel van het bestaande veld aan te boren, zal de NAM in de komende maanden een boring uitvoeren. Deze boring duurt circa twee maanden.

Grootste gasvondst op land door NAM sinds 1995

jan. 09, 2012

De NAM (Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V.) heeft met succes een nieuw gasveld aangeboord vanaf een nieuw aangelegde locatie bij Ee. Naar schatting zit er ruim 4 miljard m3 aardgas in het reservoir, hiermee is het de grootste gasvondst op land voor de NAM sinds 1995. De put, met een diepte van ongeveer 3900 meter, werd geboord tussen augustus en oktober 2011. De daadwerkelijke aanvang van gasproductie staat gepland voor de zomer van 2012.

Hoogwater

jan. 06, 2012

De hoogwaterdreiging voor de NAM-locatie Boerakker in de polder Tolberter Petten is inmiddels laag. De NAM heeft in de nacht van 5 op 6 januari uit voorzorg de onbemande productielocatie Ten Post ingesloten en andere voorzorgsmaatregelen getroffen in het met wateroverlast bedreigde gebied nabij het Eemskanaal bij Woltersum. De gasvoorziening in Nederland komt hierdoor niet in gevaar. Er is contact met de autoriteiten over de ontwikkelingen.

NAM-locaties Tolberter Petten ingesloten

jan. 05, 2012

De NAM heeft in de nacht van 4 op 5 januari uit voorzorg twee locaties ingesloten in de met wateroverlast bedreigde polder Tolberter Petten, nabij het Groningse Leek. Het gaat om twee kleine zogeheten satellietlocaties, die onbemand zijn: Boerakker en Pasop. De gasvoorziening in Nederland komt hierdoor niet in gevaar. De NAM staat in contact met de autoriteiten over de ontwikkelingen rondom de locaties.

Nieuwsarchief 2019

Informatie over het schadeprotocol, de innovatieve duurzame energietransitie en de meest recente productiecijfers.

Nieuwsarchief 2018

Informatie over het schadeprotocol, de innovatieve duurzame energietransitie en de meest recente productiecijfers.

Nieuwsarchief 2017

Alle nieuwsberichten uit 2017 over gaswinning en aardbevingen